- Reklama -

Ovečkin si vyšlápl na Couturiera a ten je do konce série mimo hru

- Reklama -

Všichni fanoušci ví, že Alexandr Ovečkin je nejen vynikající střelec, ale nebojí se ani hrát do těla. V prvním utkání série mezi Washingtonem a Philadelphií, zhruba v polovině utkání, tvrdě dohrál hit na Seana Couturiera, který se poté poroučel ze hry. Aktuální zprávy z tábora Flyers bohužel nejsou příznivé, druhý centr Letců bude svému týmu chybět nejspíš do konce série.
Zranění je popsáno jako v horní polovině těla, podle prvních záběrů to vypadalo, že si Couturier poranil rameno. Očekávané doba rehabilitace je odhadována na dva týdny, což by znamenalo, že do zbytku série už nezasáhne, pokud by se snad Flyers přes silný Washington probojovali dál, později by se vidělo, zda by byl Couturier schopný svůj tým znovu posílit.
„Pokud je mimo, je to pro ně velká ztráta,“ komentoval zprávu obránce Capitals Karl Alzner. „Je to jejich asi nejlepší defensivní útočník. Taky je dobrý na vhazování. Je to velká ztráta, ale o tom bohužel play off také je. Jeden den je to on, druhý je to… kdo ví. Musíte hrát tvrdě, nesmíte se zabývat možností zranění.“
Couturier nasbíral v základní části 11 branek a 28 asistencí v 63 utkáních. Je tedy vidět, že ani regulérní část sezóny neodehrál vůbec celou. První měsíc základní části vynechal šest duelů, když se dával dohromady z otřesu mozku, na přelomu ledna a února potom vypustil dalších 12 utkání kvůli nespecifikovaným potížím v dolní polovině těla.
Třiadvacetiletý Kanaďan je hokejovým univerzálem. Pravidelně nastupoval na přesilové hře, v oslabení, na vhazování měl slušnou úspěšnost 54 procent. „Myslím, že má za sebou vážně dobrý rok,“ řekl John Carlson, další bek z tábora Capitals. „Odehraje hodně na oslabení a je výborný na buly. Nikdy nechcete vidět nikoho zraněného, ale tak to v play off chodí. Je to fyzická hra, může se to stát na obou stranách.“
„Vzniká tím díra, kterou musíme zacelit, někdo jiný ho musí zastoupit,“ pokrčil smutně rameny Brayden Schenn z Philadelphie, který by se v rámci chystaných změn mohl přesunout na Couturierův post centra.
Šanci místo něj na křídle by měl dostat Scott Laughton. „Pokud to přijde, těším se na příležitost,“ řekl jednadvacetiletý útočník, který má zatím na kontě 107 startů v základní části, ale v play off ani jeden. „Dostat se do prvního zápasu v play off by bylo bezva, ale současně to bude hodně náročné,“ uvědomuje si rodák z kanadského Oakvilleu v provincii Ontario.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -