- Reklama -

Ovečkin v šatně Pittsburghu: Tak tohle je vážně trochu ujetý

- Reklama -

Hokejové souboje mezi Washingtonem a Pittsburghem patří k těm nejvypjatějším v NHL, hráči se navzájem nesnáší a rivalita panuje hlavně mezi největšími hvězdami obou týmů a možná i celé soutěže – Alexanderem Ovečkinem a Sidney Crosbym.
A teď si představte, že jste v kůži jednoho z nich a máte se uvelebit v šatně týmu, který nesnášíte! Ba co víc – usadit se vedle místa, kde normálně sedává váš úhlavní nepřítel. Přesně tohle teď zažívá Ovečkin.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ruská reprezentace má před sebou poslední přípravný zápas před Světovým pohárem. A hrát jej bude právě v Pittsburghu, kde jinak sídlí Penguins, tým Sidney Crosbyho. Podlaha je sice dočasně zakryta znakem ruského národního týmu a před každou skříňkou jsou i koberečky s jmény ruských reprezentantů, ale genius loci místních Penguins to jen tak nepřekryje.
„Tohle je vážně trochu ujetý,“ přiznal zámořským novinářům Alexander Ovečkin. „Kluci už prohodili pár vtípků. Dokonce mě posadili blízko místa, kde normálně sedává Crosby, což je opravdu tak nějak divný,“ těžko se s nepřátelským územím srovnává.
S čím se ale Ovečkin velmi rychle srovnal, bylo jmenování kapitánem ruského týmu. „Je to obrovská pocta. Musím trenérovi poděkovat. Máme tu spoustu hráčů, kteří skvěle pracují pro tým jako Dacjuk nebo Malkin. Klidně by mohli být kapitáni také, takže si toho hodně vážím,“ prohlásil Ovečkin a jmenoval spoluhráče, který je v kabině Pittsburghu doma celou sezónu.
„Je úžasné být zase zpátky, v mém druhém domově. I když je to tentokrát s národním týmem,“ neskrýval nadšení Jevgenij Malkin.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Zatímco on a jeho krajané obsadili v Pittsburghu domácí šatnu, Sidney Crosby a další Kanaďané se museli spokojit s prostorem pro hosty. Právě Kanada totiž bude ve středu soupeřem Rusů před začátkem Světového poháru.
„Bude to dobrý zápas. Hrát proti Sidovi a Kanadě. Bude to zvláštní hrát tady a vědět, že fanoušci najednou fandí vašemu soupeři. Na to tu nejsem zvyklý,“ usmíval se Malkin.
S Crosbym se prý před zápasem nehecovali. „Moc jsme si toho neřekli. On toho dost napovídá během zápasů a mluví tak rychle, že ho nestíhám. A když se rozčílí, tak mu nerozumím vůbec, ale vypadá při tom zábavně,“ rozesmál novináře.
Malkin je na Světový pohár nažhavený, na druhou stranu brzký start sezóny jej připravil o čas strávený s manželkou a malým synkem Nikitou, který se jim narodil v květnu.
„Každý den je jako nový. Vidíte jeho nové pohyby, nové zkušenosti. Kdykoliv se na něj podívám a kdykoliv se usmívá, tak jsou to úžasné chvíle. Poslední dny jsem o to bohužel naživo přišel, ale alespoň si posíláme fotografie a povídáme si po Skypu. Tím je to trochu jednodušší, ale i tak mi dost chybí,“ uzavřel trochu smutně ruský útočník.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Jirka G. Novák
Narozen v roce 1977. NHL sleduji od 90. let. V letech 1996-2002 redaktor ČTK a zároveň několik let externí spolupracovník nhl.cz. Během té doby publikovány stovky článků ze všech oblastí sportu v mnoha českých denících. V letech 2003-2012 jeden ze zakládajících členů redakce sport.cz. Osobně se zúčastnil 6x mistrovství světa dospělých a 2x juniorských MS v hokeji, několika zápasů NHL. Spoluautor knihy o Dominiku Haškovi.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -