- Reklama -

Ovečkin věří, že se zámořští hráči na olympiádě představí. Zúčastním se jí v každém případě, tvrdí lídr Washingtonu

- Reklama -

Počátkem tohoto týdne NHL oznámila, že zimní olympijské hry 2018 v jihokorejském Pchjongčchangu proběhnou bez účasti zámořských hvězd (více ZDE). Tomu nechce věřit Alexandr Ovečkin, který si myslí, že vedení ligy nakonec zaujme opačné stanovisko.
„Situace před Soči byla stejná, snažili se dohodnout. Jsem si jistý, že všechno bude v pohodě. Na rozhodnutí zbývá dost času a mezitím mohou prohlásit cokoliv. Plán na příští sezonu ještě nebyl zveřejněn… Máme před sebou hodně času a vše se může změnit, ale pro mě osobně na tom nezáleží, protože pojedu i tak,“ tvrdí odhodlaně kapitán Washingtonu Capitals.
Jednatřicetiletý ruský kanonýr už řadu měsíců prohlašuje, že se hokejového turnaje pod pěti kruhy zúčastní, bez ohledu na to, jaký postoj NHL k účasti svých hráčů zaujme (více ZDE). Ovečkin disponuje podporou majitele klubu Teda Leonsise, jenž se nechal slyšet, že mu účast na olympiádě povolí.
K Ovečkinovi se přidává i jeho spoluhráč Jevgenij Kuzněcov.
„Pokud nás Rusko bude potřebovat, pojedeme, je to v srdci každého z nás. Uvidíme, možná nám start povolí. Dmitrij Orlov, Ovie a já o tom pořád mluvíme. Když se nedostanete do play-off, jedete na světový šampionát, protože to máte v srdci, třebaže jste zranění. Proto hrajeme hokej,“ říká Kuzněcov.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Rovněž T.J. Oshie, Ovečkinův parťák z Washingtonu a úspěšný exekutor čtyř nájezdů v zápase proti sborné na posledních hrách v Soči, věří, že se konečné rozhodnutí ještě změní.
„I když jsme si byli vědomi, že by se tohle mohlo stát, z nějakého důvodu cítím, že najdeme způsob, jak to vyřešit. Nedokážu si představit, že bychom na olympiádu nejeli,“ prohlašuje Oshie.
Díky jeho fenomenálnímu penaltovému představení se o hokej začali zajímat i ti, kterým byl do té doby lhostejný.
„Lidé mě kontaktovali na Twitteru a od olympiády jsem se setkal se stovkami z nich, kteří mi tvrdili, že hokej do utkání proti Rusům nesledovali nebo nehráli. Ale díky tomu, že viděli ten zápas, teď nastupují v mužské lize anebo hrají jejich děti,“ hodnotí vliv olympijského hokeje Oshie.
Podle obránce Capitals Kevina Shattenkirka má NHL postranní úmysly. Na podzim loňského roku médii proběhla zpráva, že liga povolí hráčům start v Jižní Koreji, pokud prodlouží kolektivní smlouvu.
„Zdá se, že své rozhodnutí chtějí využít jako páku a to je špatně. Od toho olympijské hry nejsou. Důvod, proč jsme na poslední hry jeli, byl ten, aby se hokej rozrostl a abychom ukázali, o jak skvělý sport se jedná, když proti sobě nastupují ti nejlepší hráči na světě. To samé se snažíme dokázat i se Světovým pohárem, což zabere čas. Prvořadá je olympiáda a Soči bylo skvělé. Zamítnout účast bez jakékoli konverzace je drsné,“ kritizuje rozhodnutí NHL Shattenkirk.

Anketa NHLnews:

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -