- Reklama -

Ovečkin stále bojuje se zraněním. Brzy to ale odezní, věří nejlepší střelec ligy

- Reklama -

Nejdelší střelecky půst od loňského října. Alexandr Ovečkin se netrefil už v pěti utkáních po sobě, v posledních osmi duelech nasbíral jen jednu branku, tři nahrávky a pět minusových bodů.
Bohužel, když se trápí kapitán, trápí se i celé mužstvo. Capitals v těch pěti zápasech třikrát prohráli, jen dvakrát vyhráli. Obě výhry přišly až po základní hrací době. Jednou v prodloužení, jednou po samostatných nájezdech.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ovečkin sice stále vede tabulku nejlepších ligových kanonýrů s 41 trefami, nicméně když se ho zeptáte, zda ho netrápí zranění, přiznává, že ano. Už od víkendu pro All Star Game, kterého se zdravotních důvodů nezúčastnil, jej prý trápí potíže ve spodní polovině těla.
Momentálně mu nepomáhá ani nahuštěný zápasová kalendář, který Capitals předepisuje pět utkání v sedmi dnech. „Pořád mě to bolí,“ přiznal moskevský rodák. „Samozřejmě, když máme takovýhle program, dá vám to pocítit, že vás to trápí. Bolí to.“
Mimo jednozápasové suspendace za odmítnutí účasti na Utkání hvězd Ovečkin od té doby nevynechal ani jedno utkání. Dokonce prý ani jeden trénink. Na absenci na ASG v Nashvillu se samozřejmě domluvil v klubu, který mu dal pro odpočinek zelenou.
„Když to řekne, věřím mu,“ řekl trenér Barry Trotz. „Zvlášť na tomhle tripu, první lajna měla hodně náročných okamžiků. To nelze popřít. Je to trochu výzva. V play off se musí elitní lajny srovnat. Když se jim to povede, můžou neutralizovat jakéhokoli soupeře. Rozhoduje šířka kádru. Když víte, že vaše elitní lajna přehraje soupeřovu elitní lajnu, máte vítězství skoro zaručeno.“
Na pondělním tréninku zkoušel Trotz trochu míchat útoky. Jay Beagle nastupoval v první řadě s Ovečkinem a Nicklasem Bäckströmem. T.J. Oshie se tím pádem přesunul do druhého útoku a Justin Williams do třetí řady. Trotz tím chtěl dosáhnout větší vyváženosti jednotlivých formací. Aby každá dokázala mužstvu přispět. Složení útoků prý není stálé.
Ovečkin věří, že střeleckou smůlu brzo protrhne. Že nemůže trvat věčně. „Musím si jen najít puk. Dostat se k dorážkám. Něco takového se stane každému. Jsem si docela jistý, že dříve či později, to odezní,“ říká ruský kanonýr.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -