- Reklama -

Ovečkinova fotka rozzlobila fanoušky

- Reklama -

Příznivci ruského bohatýra a současné ikony týmu Washington Capitals Alexandra Ovečkina jsou pobouřeni jeho politickým postojem. Důvodem je fotografie, kterou hokejista zveřejnil na sociální síti. Ovečkin se zde prezentuje v tričku s nápisem „Ne válce“ a v ruce drží papír s textem „Save Children For Fascism“. Celý vzkaz, včetně popisku u fotky, působí jako jasná podpora separatistických sil působících na Ukrajině.
Známá věta praví, že politika do sportu nepatří, a tento kontroverzní výstup asi útočníkovi Washingtonu příliš pozitivní reklamu neudělá. Navíc je všeobecně známo, že šéf Kremlu Putin se s Ovečkinem dlouhodobě přátelí a oba mají velmi podobné politické názory, které se v případě ukrajinského konfliktu na americké půdě rozhodně nesetkávají s pochopením.

První reakce na Ovečkinovu fotku a poselství publikované na Instagramu na sebe nenechaly dlouho čekat. Fanoušci Capitals si opravdu neberou servítky a častují Ovečkina nelichotivými vzkazy, kde kromě výrazů „nacista“, nebo „vymytý mozek“ nechybí ani výzva k návratu do Ruska nebo vyhrožování fyzickou likvidací. Napjatá atmosféra a odliv fanoušků by možná mohly urychlit Ovečkinovo rozhodnutí o přestupu do KHL.
Těmto spekulacím také nahrává vyjádření předsedy Kontinentální hokejové ligy A. Medveděva, který na dotaz novinářů, zda očekává v KHL posilu v podobě některé ze současných ruských hvězd NHL, sdělil, aby si počkali na příští sezónu.

Photo by: Amanda Bowen/ RRBG Photography

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -