- Reklama -

Ovečkinův otec by se pořád jen smál, vzpomíná Bäckström

- Reklama -

Útočník Washingtonu Alex Ovečkin smutní. Ve věku 71 let zemřel jeho otec Mikhail. Smrt přitom nezasáhla pouze ruskou hvězdu, ale také kabinu Capitals. Vzpomínky dlouholetého Ovečkinova přítele Nicklase Bäckströma zveřejnil portál RMNB.

„Nemůžu tomu uvěřit,“ uvedl Bäckström. „Je to smutné. Truchlím za celou jeho rodinu. Je to náročný den.“

Pravděpodobně nikdo z celé organizace Capitals neznal Mikhaila lépe než Bäckström. Alex a Nicklas spolu v DC v podstatě vyrůstali.

„Je to těžké,“ pokračoval Bäckström. „S jeho otcem jsme hodně zažili. Chodili jsme spolu na baseball a podobně.“

- Reklama -

Mikhail běžně navštěvoval synovy tréninky a zápasy a to až do doby, kdy mu to nedovolilo zdraví. Během začátků Alexe a Nicklase se stal součástí organizace Caps. A to je něco, na co Bäckström s láskou vzpomíná.

„Jednou z věcí, na kterou budu vždy vzpomínat, je to, jak byl veselý. Pořád by se smál. Oba jsme v začátcích neuměli anglicky, tak jsme se dorozumívali rukama nohama…rád se pohyboval kolem kluků. Myslím, že to miloval,“ řekl Bäckström.

Mikhail byl skutečným hokejovým tátou a měl velký vliv na synovu kariéru.

„Byli si tak blízcí,“ dodal Bäckström. „Jsem přesvědčený, že při sobě drží celá jejich rodina…ta zpráva byla pro ně zdrcující…neumím si představit, čím si procházejí.“

Ovečkinův otec měl dlouholeté problémy se srdcem. V roce 2016 prodělal infarkt a za sebou měl i operaci.

Ovečkin prožívá další vydařenou sezónu, když dohání v historické tabulce střelců Wayna Gretzkyho. Nyní ale vycestoval domů do Ruska a Kanaďanův rekord tak zůstane na chvíli v klidu.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -