- Reklama -

Pacioretty pokračuje v rehabilitaci. Zatím netuší, kdy bude schopen hrát

- Reklama -

Kdy se vrátí na led jedna z největších hvězd Montrealu Max Pacioretty zatím stále není jisté. Americký hokejista, jenž se od července zotavuje po zranění kolena, se ve středečním rozhovoru pro list Montreal Gazette nechal slyšet, že sice dělá pokroky při rehabilitaci, ale stále ještě není v pořádku.
„Vypadá to špatně, ale mohlo to být mnohem horší,“ řekl Pacioretty. „Věřím, že se to zahojí. Každý se zotavuje vlastním tempem. Jsem přesvědčený, že zas budu stoprocentně fit a nebude to mít vliv na moji budoucí kariéru.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Rodák z New Canaanu si zranil koleno během tréninku mimo led 9. července 2015. V klubu odhadovali jeho rekonvalescenci na dvanáct týdnů. Habs začínají sezónu 7. října v Torontu, tedy krátce potom, co uteče Paciorettyho dvanáctitýdenní doba na zotavenou.
„Přál bych si, abych uměl odhadnout, kdy se vrátím, ale asi bych z toho pak měl v hlavě ještě větší zmatek. Jen se chci ujistit, že jsem sice zraněný, ale pořád zůstávám členem týmu,“ vysvětlil šestadvacetiletý křídelník.
V úterý si poprvé od zranění zabruslil dvacet minut v tréninkovém centru Canadiens v Brossardu (kanadská provincie Quebec) a na led vyjel i o den později. To jsou sice povzbudivé zprávy, nicméně Pacioretty nechce nic uspěchat a hodlá se dál řídit radami lékařů.
Loni byl Pacioretty se 37 brankami a 67 body nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem Montrealu. Jeho dlouhá absence by tedy byla pro Habs citelnou ztrátou.
„Je důležitým kouskem našeho týmu. Určitě je to chlap, kterého budeme potřebovat, ale nechceme se tím znervózňovat. Byl zraněný už dřív a vždycky se vrátil silnější. Takže teď očekáváme to samé,“ míní třiadavacetiletý forvard Montrealu Brendan Gallagher.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -