- Reklama -

Padlo Calgary, padl Montreal. Kanada zůstane zase bez poháru

- Reklama -

Před čtyřmi roky při znovuzrození Winnipeg Jets se zvýšil počet kanadských klubů v NHL na sedm, to je skoro čtvrtina z ligového pelotonu. Do play off poslala země javorového listu v této sezóně pět zástupců, což je téměř třetina všech účastníků vyřazovací fáze. V úvodním kole svedl pavouk proti sobě Montreal s Ottawou a Vancouver s Calgary, takže Kanada měla jistotu dvojího zastoupení v konferenčních semifinále. Dál ale nepostoupil ani jeden z jejích vyslanců.
Canadiens po výhře 4-2 nad Senátory dosáhli inverzního výsledku v měření sil s Tampou Bay. Flames, kteří porazili Kosatky také 4-2, v bitvách s Anaheimem zvládli uspět pouze jednou. Ducks už předtím vyřadili v nejkratším možném čase Winnipeg.
Sečteno a podtrženo, na Stanleyův pohár si ani letos žádný z kanadských celků opět nesáhne. Slavnou trofej si v hokejové kolébce pochovali naposledy v roce 1993 Montreal Canadiens. Reakce internetové komunity fanoušků a novinářů na sebe nenechaly dlouho čekat.

Některé příspěvky jsou na úrovni pouhého konstatování, jiné v sobě skrývají ostrou jehlu sarkasmu. Od doby, kdy se na severu slavilo naposledy, vzniklo (či se přestěhovalo do nových působišť) devět klubů NHL, připomíná washingtonský žurnalista Ted Starkey. A přisadí si konstatováním, že čtyři z nich mezitím Stanleyův pohár získaly.

V zástupu kondolujících nemůžou chybět ani oblíbené animované postavičky.

Takže zase za rok, Kanaďané. Chcete-li dát nějakým způsobem najevo svoji národní hrdost, vězte, že v malé zemi ve středu Evropy až do konce týdne běží jeden takový bezvýznamný hokejový turnaj.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -