- Reklama -

Palát obrátil skóre a zachránil body pro Tampu

- Reklama -

Ondřej Palát hrál hlavní roli ve čtvrtečním duelu mezi Tampou Bay a Edmontonem. Olejáři i pod novým vedením tápou a moc se jim nedaří, v Amalie Areně však po čtyřiceti minutách překvapivě vedli 1:2, obě branky Naftařů vsítil Benoit Pouliot (v oslabení a v přesilovce), v dresu Ligthning se ve čtvrtém utkání za sebou trefil do černého Steven Stamkos.
V závěrečném dějství se ale chopil otěží zápasů český útočník Ondřej Palát a dvěma góly naklonil ukazatel skóre znovu na stranu domácích. Podle očekávání byl vyhlášen první hvězdou zápasu.
Ve 42. minutě nejprve Palát vyrovnal na 2:2, když se po pěkném zavezení puku od Tylera Johnsona a střele Nikity Kučerova dostal k odraženému kotouči a snadno jej zametl do sítě. Osm minut před koncem potom parádní ranou z mezikruží vymetl horní roh Scrivensovy branky a bylo to 3:2.
„Palát přináší do naší hry každou noc spoustu věcí,“ ocenil na spoluhráči Tyler Johnson, vyhlášený za dvě nahrávky druhou hvězdou večera. „Vypadá, že zvládá úplně všechno na obou koncích kluziště. Dnes přinesl góly a my je potřebovali.“
Johnsonova účast v utkání byla přitom nejistá, na ranním rozbruslení měl na sobě „nekontaktní“ dres, který dává najevo, že hokejista není v pořádku a spoluhráči ho mají šetřit. Nakonec se cítil dobře a chtěl nastoupit.
„Chtěl jsem hrát. Nebyl jsem si jistý, jaký je plán, ale chtěl jsem tam jít, jakmile to bude možné. Užívám si pobyt na ledě s kluky, se kterými nastupuju, protože právě teď hrajeme opravdu dobře.“
Tampa se probrala do třetí třetiny akorát včas. „První dvě třetiny tam nebylo dost energie. Byli jsme nedbalí, nechodili jsme do brány, dostatečně jsme nestříleli,“ hodnotil Ondřej Palát. „Ve třetí části to bylo jiné. Dostali jsme se do toho, měli jsme energii, začali jsme lépe napadat. Potřebovali jsme hrát důrazněji a v této třetině se nám to povedlo.“
Blesky vyhrály ve čtvrtek šestý domácí zápas v řadě, celkově osmý z jedenácti. Edmonton prohlubuje krizi. Nehorší tým Západní konference i celé NHL prohrál šesté z osmi utkání, venku nevyhráli Olejáři od 9. listopadu, to znamená čtrnáct zápasů.
„Dokonce i ve třetí třetině jsme podle mého názoru měli ještě několik šancí,“ mrzelo Nugenta Hopkinse. „Nemyslím, že nás úplně přehráli. Byly tam úseky, kdy jsme nedokázali ani vyhodit kotouč, ale jinak myslím, že jsme hráli ve třetí třetině docela dobře. Musíme najít cestu jak omezit ty největší chyby a pak snad budeme v pořádku.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -