- Reklama -

Palát se vyhnul arbitráži, nyní bude patřit mezi nejlépe vydělávající Čechy v NHL

- Reklama -

Český hokejista Ondřej Palát se dohodl s Tampou Bay na nové smlouvě a vyhnul se tak stání u arbitrážního soudu, které se mělo uskutečnit 25. července v Torontu. Podle informací zámořských médií se jedná o pětiletý kontrakt, díky němuž si šestadvacetiletý útočník vydělá celkem 26,5 miliónu dolarů.
„Jsem velice spokojený,“ uvedl Palát ve svém tiskovém prohlášení. „Jednání (o nové smlouvě) probíhala poměrně dlouho, ale po celou dobu byl cítit vzájemný respekt obou stran a touha dospět k dohodě. Každý musel udělat kompromis, ale nakonec jsme všichni spokojeni.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Palát si finančně polepší. Zatímco nový kontrakt mu garantuje průměrný roční příjem 5,3 miliónu dolarů, v posledním roce platnosti minulé smlouvy, kterou podepsal v červnu 2014, si vydělal rovné čtyři milióny USD. Doteď jeho gáže ukrajovala z platového stropu Lightning částku 3,333 mil. dolarů.
Rodák z Frýdku-Místku je rád, že se vyhnul nevyzpytatelné arbitráži. „Samozřejmě, že jsem to nosil v hlavě. Proto si vážím toho, že jsme dosáhli našeho cíle pomocí vzájemné dohody,“ sdělil levý křídelník.
Palát je po Tyleru Johnsonovi další výraznou oporou Tampy Bay, která v posledních dnech spojila svou budoucnost na dlouhá léta s Lightning. Ten se ale dohodl s floridským celkem na sedmileté spolupráci a nový kontrakt mu zaručuje průměrný roční příjem pět miliónů dolarů.
„S výsledkem jednání jsme spokojeni,“ řekl Palátův agent Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest. „Ondra bude po skončení smlouvy nechráněným volným hráčem a bude mít možnost podepsat ještě jednu dlouhodobou smlouvu.“

Zástupci Bolts draftovali Paláta v roce 2011 v sedmém kole z 208. pozice. V poslední sezóně odehrál 75 utkání, ve kterých nasbíral 52 bodů za 17 branek a 35 přihrávek. Ale ani jeho výkony nepomohly k Tampě Bay k postupu do play off.
„Měsíc, možná měsíc a půl trénuji v Ostravě. Chci být stoprocentně připravený. Poslední sezóna nenaplnila naše představy a ani očekávání našich fanoušků. Musíme udělat všechno pro to, abychom to napravili, a já věřím, že se nám to podaří,“ říká český reprezentant.

- Reklama -

Bude vás zajímat:


Palát odehrál v základní části NHL celkem 307 utkání, do statistik si v nich připsal 218 bodů za 74 gólů a 144 přihrávek. Ve 46 zápasech play off zaznamenal 14 branek a 15 přihrávek. Po pěti sezónách v nejprestižnější hokejové soutěži světa už má dostatek zkušeností a měl by patřit k hlavním oporám týmu.
„Tenhle tlak mám rád. Jsem v týmu jeden ze služebně nejstarších, přirozeně se ode mě budou očekávat kvalitní výkony. A já jsem připraven tato očekávání naplnit,“ ujišťuje Palát, který se po Voráčkovi, Plekancovi a Krejčím stane nejlépe vydělávajícím Čechem v příští sezóně NHL.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -