- Reklama -

Panarin od nynějška náleží Columbusu, do Chicaga se po dvou letech vrací Saad

- Reklama -

Překvapivá výměna, o které se ještě dlouho bude debatovat, proběhla mezi Chicagem Blackhawks a Columbusem Blue Jackets. Útočníci Artěmij Panarin a Tyler Motte se spolu s šestou volbou na letošním draftu stěhují do Ohia, do „Větrného města“ místo nich putují forvard Brandon Saad, gólman Anton Forsberg a pátý výběr na draftu 2018.
Nyní pětadvacetiletý Panarin jako nedraftovaný hráč podepsal v červnu 2015 s Černými jestřábi dvouletou smlouvu na sedm milionů dolarů. Jeho angažování se náležitě vyplatilo – Panarin se po první sezoně dočkal Calder Trophy pro nejlepšího bažanta roku. V prosinci 2016 se s vedením Chicaga dohodl na prodloužení spolupráce o další dva roky, tentokrát s ročním příjmem v hodnotě šesti milionů dolarů (viz ZDE).
„Děkujeme Artěmijovi za okamžitý dopad, který měl na náš tým během svého bezproblémového přesunu do NHL. Jeho nováčkovská sezona bude navždy náležet mezi nejlepší v historii naší franšízy a jeho vzrušující herní styl po dobu dvou sezon, co byl členem mužstva, přinesl našim fanouškům spoustu nezapomenutelných momentů,“ uvedl na Panarinovu adresu generální manažer Blackhawks Stan Bowman.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Angažování ruského hokejisty si GM Columbusu Jarmo Kekäläinen náležitě cení.
„Artěmij Panarin se stal před dvěma lety nejlepším nováčkem ročníku a v uplynulé sezoně byl zvolen do druhého All-Star týmu. Jde o jednoho z nejdominantnějších ofenzivních hráčů v NHL. Přivedení hráče typu Panarina stejně jako velmi slibného talentu v podobě Tylera Motteho něco stojí, ale věříme, že se pro náš klub jedná o velmi dobrý krok,“ okomentoval výměnu finský architekt Modrokabátníků.
Čtyřiadvacetiletý Saad si musí připadat jako na horské dráze. Vrací se do organizace, kterou zná lépe než své hokejky. Amerického útočníka si v roce 2011 Chicago zamluvilo ve druhém kole ze 43. pozice. Saad se velmi brzy vypracoval v důležitý článek sestavy a s illinoiským celkem v letech 2013 a 2015 dokráčel ke Stanley Cupu.

Kvůli nedostatečnému místu pod platovým stropem byl pittsburghský rodák v rámci rozsáhlé výměny 30. června 2015 vyměněn do Columbusu (viz ZDE), se kterým o tři dny později uzavřel šestiletý kontrakt znějící na 36 milionů dolarů (viz ZDE).
Jméno Motteho zaznělo na draftu 2013 ze 121. místa. Dvaadvacetiletý Američan se debutu na nejslavnější hokejové scéně dočkal v minulé sezoně, kdy v 33 utkáních vstřelil čtyři branky a třikrát asistoval.
Čtyřiadvacetiletý Forsberg šel na draftu 2011 na řadu dokonce až jako 188. hráč v pořadí. Za Columbus si v průběhu tří ročníků připsal pouze deset startů, většinu času strávil na farmě v American Hockey League.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -