- Reklama -

Panteři útočí! Doma jsou dosud neporažení, jsou jednu výhru od rekordu

- Reklama -

Kde jsou ty doby, co byli Florida Panthers otloukánky celé soutěže? Byť se letos musejí srovnat s tím, že přišli kvůli letitému skandálu o hlavního kouče Joela Quennevilla, na jejich drivu to nic neubralo. Naposledy porazili Wild a zlepšili tak svoji letošní domácí statistiku na deset vítězství. V této sezoně doma zatím neprohráli.

Proti Minnesotě těsné utkání pomohl zvrátit na stranu domácího mužstva útočník Frank Vatrano, jenž vstřelil dvě branky a na jednu přihrál.

Florida vede Atlantickou divizi, na druhé Toronto má náskok čtyř bodů a o zápas méně. Počin Panterů je mimořádný v tom, že pouze dvěma mužstvům v historii se podařilo mít stejně dlouhou domácí sérii od začátku sezony – Ottawě v sezoně 1925/1926 a Montrealu v sezoně 2016/2017). Lepší než současná Florida už byli jen Chicago Blackhawks v ročníku 1963-1964, kteří vyhráli 11 úvodních domácích zápasů za sebou. Vyrovnat tento rekord mohou Panteři ve středu, až na jejich led přijede Philadelphie.

Florida, která se může opřít i o defenzivní hru českého beka Radka Gudase, je považována za jednoho z největších favoritů na letošní Stanley Cup. Podaří se jim přepsat historické tabulky a získat první titul ve své historii?

- Reklama -

 

 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -