- Reklama -

Panthers obnoví jednání s Jágrem. Tenhle tým bude za tři měsíce vypadat jinak, slibuje Tallon

- Reklama -

Staronový generální manažer Floridy Panthers Dale Tallon potvrdil, že jednání s Jaromírem Jágrem o nové smlouvě opět brzy začnou.
„Řekl jsem jeho agentovi, že si promluvíme po rozšiřovacím draftu. Značná jednání už předtím proběhla a těším se, že si s jeho agentem v příštích dnech popovídám,“ prozradil Tallon.
Jágr patřil v uplynulé sezoně spolu s Vincentem Trocheckem a Derekem MacKenziem mezi trojici hráčů Floridy, která odehrála všech 82 utkání v základní části.
Pětačtyřicetiletý „Džegr“ byl čtvrtým nejproduktivnějším hokejistou Panterů díky 46 bodům (16+30).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Podepsat rodáka z Hnidous u Kladna je důležité i vzhledem k faktu, že Florida v rozšiřovacímu draftu ztratila třicetigólového střelce Jonathana Marchessaulta. Navíc kvůli prostoru pod platovým stropem poslala ke Zlatým rytířům z Vegas pětimilionového Reillyho Smithe.
Tallon se nyní zaměřuje na draft, který proběhne 23. a 24 června v Chicagu. Klub ze Sunrise bude vybírat z desáté pozice a jeho touhou je zvolit si co nejlepšího hráče.
„Jsme si jistí. Doufáme, že si z desátého místa vybereme dobrého hokejistu. Naši zaměstnanci a skouti pracovali velmi tvrdě, vytvořili značně nabitý seznam. Snad budeme draftovat stejně dobře jako v posledních pěti šesti letech. Jsem nadšený, že budu v pátek pracovat a zvolíme si nejlepšího možného hráče. Chceme, aby za nás hokejisté, na které ukážeme, začali hrát,“ nastiňuje floridskou strategii Tallon.


Plánem Panthers je v nadcházejícím ročníku vycházet ze zabezpečené obrany. Proto si během tzv. expansion draftu ochránili pětici zadáků.
„Cítili jsme, že defenziva a útok je naším vzorem od té doby, co jsme začali toto mužstvo budovat, takže jsme si byli velmi jistí, že udržíme naše mladé obranné jádro a solidní mladé útočníky pohromadě. Chceme se stát mnohonásobnými šampiony a kroky, které činíme, nám mají pomoci nejen teď, ale i do budoucna. Na trhu s volnými hráči budeme agresivní. Máme plán, kterého se budeme držet. Tenhle tým bude odteď za tři měsíce vypadat jinak,“ představuje ambiciózní filozofii klubu Tallon.
Šestašedesátiletý architekt Floridy staví obranu nade vše.
„Stanley Cup vyhrajete v první řadě díky defenzivě. Přesně to se ukázalo ve finále Stanley Cupu, když bylo skóre o jeden gól. Rádi střílíme branky, jsme jim věrní. Cítili jsme se velmi jistě, že musíme pokračovat v posilování našich zadních řad a doplnění útoku, což povede k větší ofenzivě. Počínaje prvním červencem budeme agresivní, abychom dokázali přivést nějakého střelce, ale myslíme si, že jsme naši obranu museli udržet pohromadě,“ uzavírá Tallon.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -