- Reklama -

Parádní leden, strašidelný únor. Boston zůstává na scestí

- Reklama -

V roce 2011 vybojovali Stanley Cup. O dva roky později si zopakovali účast ve finálovém klání. Loni projeli základní částí jako nůž máslem a odměnou jim byla President’s Trophy pro nejlépe bodující tým.
Ale letos, to už je jiná káva. To, co se na úvod sezóny mohlo zdát jen jako dočasný výpadek formy, to se po dvou třetinách letošního ročníku jeví jako hluboká krize. Medvědi sice zůstávají na chvostu postupové osmičky a o naprostém fiasku tak zatím nemůže být řeč, nicméně letošní výsledky amerického klubu jsou daleko za očekáváním a ani zdaleka nenavazují na vítězné žně z let minulých.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


A tento stav přetrvává i ve druhé polovině února, kdy mají Medvědi odehráno již 57 utkání. Hráči stále hledají ztracenou formu, trenéři optimální složení útočných formací, generální manažer Peter Chiarelli pátrá po posilách svazován platovým stropem a nad všemi ční nejvyšší představenstvo klubu, které má ke spokojenosti rovněž daleko.
„Chápu, že letos máme v kádru několik nových tváří. Nicméně jádro sestavy zůstává stále stejné. Loni jsme došli do druhého kola play off (ve kterém byl Boston vyřazen Montrealem) a celkově vzato to byla vynikající sezóna. Rozumím tomu, že na každého hráče může dolehnout výkonnostní krize. Ale to nic nemění na tom, že jsme zklamaní z herního projevu našeho mužstva a z výsledků, které za dvě třetiny základní části posbíralo,“ řekl president klubu Cam Neely.
„Je propastný rozdíl mezi potenciálem našeho týmu a jeho dosavadními výsledky. Z toho pramení nespokojenost skoro všech, kteří se podílí na chodu této organizace. Přitom v lednu to už už vypadalo, že se vše v dobré obrátilo. Ale přišel únor a my jsme zase tam, kde jsme byli na začátku sezóny,“ dodal Neely.

V průběhu ledna posbírali Medvědi 8 vítězství ve 12 zápasech a pouze v jednom klání (proti Columbusu) nevybojovali ani bod. Ovšem za minulé tři týdny prohráli šest ze sedmi odehraných utkání, včetně posledních pěti.
Suma sumárum patří Bostonu osmá příčka v tabulce Východní konference s náskokem jediného bodu na devátou Floridu. Jen pro představu – Bruins mají už nyní na svém kontě více porážek, než za celou loňskou základní část. A to je před začátkem letošního play off čeká ještě 25 střetnutí.
„Pokud bychom byli schopni stavět na skvělém lednu a zužitkovat zlepšující se formu i v únoru, březnu a dubnu, pak je od čeho se odpíchnout. Musíte na to pohlížet jako na celek. Leden byl krásný, ale byl to pořád jen jeden měsíc ze čtyř,“ rozjímal Neely.

- Reklama -

Fandíte Bostonu? Přehled zraněných hráčů, soupisku a další články o vašem oblíbeném týmu naleznete zde.


Bruins se letos nedaří ani na kluzištích soupeřů (výsledky 11-11-4), přitom v minulých letech to byla jedna z jejich nejsilnějších předností. „Vždy jsme byli obávaným soupeřem, když došlo na venkovní utkání. Samozřejmě pořád se vyhrávat nedá, ale stabilní výsledky jsou to, co nám letos velmi schází,“ řekl Neely.
V souvislosti s výkony amerického klubu se stále dokola omílá možnost případné výměny, která by Medvědy dokázala nakopnout. Generální manažer Peter Chiarelli se ale k žádnému podobnému kroku zatím neodhodlal.
„Je to složité. Je stále těžší a těžší dohodnout solidní výměnu. Navíc nikdo s jistotou neví, jak to bude v příštím roce s hodnotou platového stropu. Z toho pramení pochopitelná nejistota. Prostě je to více o penězích než o samotných hráčích,“ zhodnotil Neely.
„Se současnou situací samozřejmě nejsme spokojení. Od našeho týmu jsou očekávány ty nejlepší výkony, jako ostatně od každého elitního klubu. Někdy sice nedostojíte vlastním ambicím, nicméně to neznamená, že úplně zmizí. Prostě se musíme zlepšit,“ dodal president Bruins.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -