- Reklama -

Pastrňák by měl zůstat v Bostonu, podepíše dlouhodobý kontrakt?

- Reklama -

David Pastrňák by měl i v příštích letech zůstat v Bostonu. Generální manažer Bruins Don Sweeney věří, že se s českým útočníkem brzy dohodne na prodloužení spolupráce. Sweeney připustil, že udržení rodáka z Havířova je pro klub jednou z hlavních priorit.
„Věci se ubírají správným směrem,“ uvedl Sweeney na adresu jednadvacetiletého forvarda, jemuž právě končí tříletá nováčkovská smlouva a 1. července se může stát chráněným volným hráčem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Předpokládáme, že uzavřeme dohodu a že zůstane hráčem Bruins dlouhou dobu,“ potvrdil padesátiletý rodák ze St. Stephen (kanadská provincie Nové Skotsko), že jednání o nové smlouvě dosud probíhala v konstruktivním duchu.
Pastrňáka si Medvědi vybrali v prvním kole draftu NHL 2014 jako celkově 25. hráče. Bývalý hokejista švédského Södertälje se postupně vypracoval na jednu z klíčových opor ofenzivy bostonského mužstva.
Talentovaný mladík má za sebou sezónu, ve které se stal nejproduktivnějším českým hráčem v NHL. V základní části soutěže odehrál 75 utkání, nasbíral v nich 70 bodů a vstřelil 34 branek. V obou statistikách si z jeho spoluhráčů vedl lépe pouze Brad Marchand, který v 80 zápasech zaznamenal 85 bodů a 39 branek.
Tříletý nováčkovský kontrakt garantoval Pastrňákovi průměrný roční výdělek 925 tisíc dolarů. Při vyjednávání o nové smlouvě si může říct o hodně tučný přídavek. Pastrňák svými výkony rozhodně zaujal a teď je řada na jeho zástupcích, aby se domluvili s generálním manažerem Sweeneym na kontraktu, jež bude férový pro obě strany. Nechme se překvapit, jak vše dopadne.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -