- Reklama -

Pastrňák přepsal kroniky Bruins a vytvořil výjimečné duo s Ovečkinem

- Reklama -

Útočník Bostonu David Pastrňák dál přepisuje historické statistiky Bruins. Ve čtvrtečním zápase proti Winnipegu zazářil hattrickem, který byl již jeho třetím třígolóvým představením v sezóně a sedmým v kariéře.
V aktuálním ročníku k tomu skóroval již pětatřicetkrát a vede tabulku střelců NHL.

Buď IN. Tuhle značku doporučuje PASTA!


„Posledních pár utkání jsem měl pocit, že jsme měli problém dát gól,“ řekl havířovský rodák po úspěšném utkání. „Je fajn opět vyhrát dvě střetnutí za sebou.“
Pastrňák bodoval již ve 12. zápase v řadě, což letos dokázal už podruhé. Posledními hráči Bruins, kteří se zaskvěli dvěma alespoň 12zápasovými bodovými sériemi v jedné sezóně přitom byli Phil Esposito a Bobby Orr (1973/74).
„Dnešek mi vyšel. Nechci ale vyzdvihovat jen svůj výkon. Hrál jsem jako vždy a snažil se týmu pomoct co nejvíce. Nevytvářel jsem na sebe zbytečný tlak, ale hrál si své,“ pokračoval Pasta, jenž byl vyhlášen první hvězdou klání.
23letý forvard je k tomu s Alexem Ovečkinem jediným aktivním hokejistou v lize se třemi hattricky ve dvou ročnících po sobě a tím jeho zázračné přepisování letitých kronik nekončí.
Pastrňák měl prsty v úvodní brance svého mančaftu v posledních sedmi zápasech, což se v NHL naposledy povedlo Antoinu Vermettovi z Phoenixu v sezóně 2013/14.
Po 45 zápasech probíhající sezóny má na svém kontě už 65 bodů a pouze další jeden mu chybí do mety 350 v základní části NHL.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -