- Reklama -

Pastrňák se na farmě dlouho neohřál

- Reklama -

V sobotu odehrál nešťastné čtvrtfinálové utkání se Spojenými státy na juniorském mistrovství světa. O dva dny později po návratu do zámoří byl poslán na farmu do Providence. Za záložní tým Medvědů si ale David Pastrňák další start k dosavadním dvěma nepřipíše. Dnes už se devatenáctiletý útočník připravoval s prvním týmem Bostonu.
Na ledě tréninkového centra Ristuccia Arena ve Wilmingtonu se proháněl po boku Patrice Bergerona a Louie Erikssona z elitní formace Bruins. V ní by mohl nastoupit minimálně v pátečním utkání v New Jersey, kdy bude ještě chybět suspendovaný Brad Marchand. Čtvrté mužstvo Atlantické divize se na pětizápasovém tripu musí zatím obejít také bez zraněného Davida Krejčího, ačkoliv hlavní kouč Claude Julien připustil možnost, že nejproduktivnější Čech se možná stihne uzdravit před návratem spoluhráčů domů.
Pro Pastrňáka se uvolnilo místo na soupisce poté, co klub zapsal na marodku obránce Adama McQuaida. Ten skončil v úterním zápase s Washingtonem na mantinelu po tvrdém zákroku Zacha Silla a zranil se v horní části těla. Viník už od disciplinární komise NHL „vyfasoval“ zákaz startu v příštích dvou utkáních.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -