- Reklama -

Pastrňák se vrací do staré formy. V duelu proti Pittsburghu přepisoval historii Bruins

- Reklama -

Boston neustále střídá výhry s porážkami a po dlouhé sérii zápasů venku se potřeboval chytit na vlastní půdě. V posledních pěti domácích duelech měli Bruins bilanci jediné výhry a čtyř porážek, navíc v těch pěti zápasech inkasovali 26 gólů. Dílo se povedlo proti Pittsburghu, který Medvědi přejeli v TD Garden vysoko 5:1. Hlavním strůjcem důležitého vítězství v boji a play off byl David Pastrňák.
Český útočník, jenž musí od návratu po zranění bojovat o každou minutu na ledě, vstřelil úvodní dva góly. Oba neměly asistenta. První vstřelil Pastrňák z trestného střílení, druhý přidal po chybné rozehrávce hostů, kdy objel gólmana, trpělivě si počkal na nejlepší pozici a poslal puk do sítě.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Při nájezdu jsem musel zpomalit, protože si nemyslím, že bych byl schopen při té rychlosti kvalitně vystřelit,“ popsal svou první branku v duelu rodák z Havířova, který se v devatenácti letech a devíti měsících stal nejmladším úspěšným exekutorem trestného střílení v historii Bruins.
Navíc se stal prvním hráčem Bostonu, jenž proměnil trestný nájezd v duelu proti pittsburghským Tučňákům. Boston i díky Pastrňákovi proměnil v letošní sezóně už tři trestná střílení, což znamená nový rekord klubu.
„Úplně první, co mě napadlo, bylo vystřelil mezi nohy gólmana. V minulé sezóně jsem měl čtyři takové možnosti a ani jednu z nich jsem neproměnil. Byl jsem tedy trochu nervózní a nevěděl jsem, co mám dělat. Nakonec jsem zůstal u své první myšlenky a jsem šťastný, že to prošlo do branky,“ dodal český mladík.
Pastrňák si svou hru pochvaloval. Podle vlastních slov se začíná vracet tam, kde byl před zraněním. Loni ve svém premiérovém ročníku nastřílel jako nejmladší hráč NHL ve 46 utkáních 10 gólů. Letos už jich má na kontě osm.
„Myslím, že se to vrací,“ řekl Pastrňák. „Odehrál jsem několik kvalitních zápasů, dobře jsem se cítil v duelu proti Dallasu. Snažil jsem se na něj navázat a udržovat se ve správném rytmu. Každý zápas může být jiný. Dnes to šlo správným směrem a zvedlo se mi sebevědomí. Musím u toho zůstat a snažit se hrát dobrý a chytrý hokej.“

Také trenér Claude Julien Pastrňáka pochválil, prý se mu líbí, co vidí poté, co český forvard ztratil v první polovině sezóny pětadvacet utkání kvůli zranění nohy.
„Zpočátku se opravdu zdálo, že to pro něj bude těžké. Nyní to ale vypadá, že se zlepšuje,“ řekl Julien. „Byl chlapem, který bruslil všechny tři třetiny skutečně velmi dobře.“
Domácí tak vedli díky Pastrňákovým brankám ve 24. minutě 2:0. Krátce po jeho druhé trefě snížil na 1:2 za hosty Němec Tom Kühnhackl. Syn slavného otce vstřelil svou druhou branku v NHL. Ve třetím dějství Bruins soupeře dalšími třemi brankami dorazili, trefili se postupně Jimmy Hayes, Landon Ferraro a Brad Marchand.
Zásadní byl také příspěvek brankáře Tuukky Raska, který si v bráně Bostonu připsal úctyhodných 41 bezchybných zákroků. Brankář Marc-Andre Fleury inkasoval na druhé straně z devětadvaceti střel pětkrát.
Debatu o tom, že je třeba zlepšit výkony Bruins na domácím ledě, přiznal po utkání i útočník Ryan Spooner.
„Ano, mluvili jsme o tom,“ přiznal čtyřiadvacetiletý rodák z Ottawy. „Bavili jsme se o tom snad měsíc. Vypadalo to, že tu máme problémy. Myslím, že to byla jen psychická záležitost. Bylo obtížné to pojmenovat, ale nakonec to vypadá, že to bylo hlavně o správném soustředění.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -