- Reklama -

Pat Maroon slevil a ve výsledku bral jackpot

- Reklama -

Fanshop týmuKdyž se Patrick Maroon před uplynulou sezonou rozhodoval, jaký dres bude v NHL dál oblékat, myslel především na svoji rodinu. Kromě Blues mu místo na soupisce nabídli i New Jersey a Arizona. I když obě nabídky byly lepší než ta, co na stůl položilo St. Louis, Maroon se rozhodl naslouchat svému srdci a podepsal roční smlouvu se svým rodným městem.
Vysoké levé křídlo v St. Louis vyrůstalo a od dětství fandilo místním Blues. S jeho otcem Patem a bratry Philem a Justinem chodili pravidelně obdivovat Bretta Hulla, Ala MacInnise nebo Chrise Prongera. S posledním jmenovaným se později velmi krátce potkal ve stejném mužstvu ve Philadelphii.

Už tehdy určitě přemýšlel o tom, jaké by to bylo s modrou notou na prsou zvedat Stanley Cup. O to sladší bylo, že si jeho největší kariérní moment mohl o spoustu let později vychutnat před zraky své rodiny a se svým desetiletým synem Anthonym přímo na ledě.
„Je to něco neskutečného, moc se těším, až budeme slavit s mojí rodinou a přáteli,“ říkal přímo na hřišti po sedmém finálovém utkání bývalému útočníkovi a nynějšímu reportérovi NBC Jeremymu Roenickovi.
Další otázka bývalého forvarda Los Angeles nebo Philadelphie mířila na Maroonova potomka. V tu chvíli se tvrďákovi začal trošku lámat hlas, bylo slyšet dojetí „Bude to skvělé. On je ten důvod, kvůli kterému vše dělám. On je ten důvod, proč jsem se vrátil domů a je jen třešničkou na dortu, co se nám povedlo. Musíme si těchto chvil vážit,“ soukal ze sebe.


Dlouhých osm ročníků putoval po celém kontinentu kvůli své práci. Jeho syn mezitím vyrůstal na předměstí St. Louis se svojí matkou. Anthony vždy odpočítával dny, než se bude muset jeho otec vydat přes celou zemi na přípravný kemp. Pokaždé to obrečel. „Vždycky mi to rvalo srdce,“ popsala tyto odjezdy matka Patricka Maroona Patti.
Devils ne
I z toho důvodu se Maroon rozhodl vsadit na sebe, když na loňském volném trhu nedostával takové nabídky, jaké by jeho rodinné situaci vyhovovaly. Slevil ze svých platových požadavků a vrátil se do svého rodného města. Tento ročník ale nebyl zrovna jednoduchý. Výměna trenéra, pád na dno. Blues napsali neuvěřitelný příběh, když ještě 3. ledna byli na úplném dně tabulky. „Dali jsme do toho všechno a zasloužili jsme si toto vítězství,“ hodnotil rozjařený Maroon.
Od té doby ale našli spasitele v osobě Jordana Binngtona, mužstvo si sedlo s novým trenérem Craigem Berubem a začalo kosit jednoho favorita za druhým. Maroon rozhodl svým gólem semifinále konference proti Dallasu. Jeho syn byl u toho. Rozhodující branku obrečel. Jak přiznal GM Devils Ray Shero, v předchozí sezoně před uzávěrkou přestupů nabízel Američanovi novou smlouvu na více než tři miliony dolarů ročně. Tu však nechal ležet a v létě podepsal roční kontrakt za 1,75 milionů s Blues.
„Udělal to z těch nejlepších důvodů a nemohlo to vyjít lépe,“ neurazil se Shero, jenž Maroonovu rodinu dobře poznal při mistrovství světa 2016.
A co dál? Maroon je od 1. července opět volným hráčem. Jedenatřicetiletý forvard bude opět budit zájem. On však na odchod z celku Blues nemyslí. „Chci víc. Jak vyhrajete jeden, chcete hned další. Doufám, že tu zůstanu. Tohle je můj domov,“ nechal se slyšet.
Zůstane a vyhraje pro své rodné město další pohár?

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -