- Reklama -

Patrick Kane má v Chicagu svou svatyni

- Reklama -

Před United Center naleznete dvě sochy hokejových velikánů – Stana Mikity a Bobbyho Hulla, přičemž není vyloučeno, že se jednou podobného ocenění dočká i Patrick Kane, držitel dvou Stanley Cupů (2010, 2013) a Conn Smythe Trophy (2013). Pro tuto chvíli si ale musí vystačit se svou svatyní. Ano, čtete správně.


Z tábora Blackhawks: 


Kaneův pomník se nachází před jednou z chicagských irských hospod a má vybízet k modlitbám za jeho uzdravení.

Kane si zlomil 24. února klíční kost, a přestože podstoupil úspěšnou operaci, do hry nebude schopen zasáhnout dříve než v květnu. Zámořští novináři již spočítali, že doba jeho případného návratu odpovídá v časovém rozvrhu play-off konferenčnímu finále.
„Svatý Patrik“ ale není jediným sportovcem, za něhož se mohou obyvatelé illinoiské metropole pomodlit v ulicích. O pár dnů dříve se podobného uctění dočkal dlouhodobě zraněný rozehrávač Bulls Derrick Rose. Jak vidno, fantazie chicagským fanouškům rozhodně neschází.

- Reklama -


Blackhawks a Bulls jsou během offseason NFL nejpopulárnějšími sportovními celky v metropolitní oblasti Chicaga a zraněním jejich ústředních hvězd je věnována velká mediální pozornost.
Titulní foto: Lisa Gansky

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -