- Reklama -

Patrick Kane vydýchal ztrátu Panarina. Změny v sestavě prý udělaly z Chicaga lepší tým

- Reklama -

Když mu vyměnili kamaráda z útoku, vadilo mu to. Patrick Kane se těžko smiřoval s odchodem Artěmije Pnarina a neváhal to dát najevo. Po několika týdnech zní smířlivěji. Změny v sestavě, které Chicago v průběhu léta provedlo, hodnotí jako změny k lepšímu.
Do mužstva přišlo prostřednictvím výměn nebo z trhu volných hráčů celkem jedenáct nových hokejistů. Na čele seznamu jsou Brandon Saad a Patrick Sharp. Povedou všechny provedené změny ke zlepšení? Tak aby se neopakoval propadák z letošní sezóny, kdy Blackhawks vypadli už v prvním kole ostudně po čtyřech utkáních s Nashvillem?


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„To je těžké říct,“ řekl Kane v sobotu na charitativní akci ve Fox Valley Ice Areně. „Myslím, že teprve čas ukáže, nicméně na papíře, ano, vypadá to, že jsme lepší tým.“
Artěmij Panarin byl vyměněn do Columbusu 23. července za Brandona Saada. K trejdu došlo jen pár hodin před začátkem draftu, který se konal v United Centeru. Následoval jen těsně po výměně jiného stabilního hráče Hawks obránce Niklase Hjalmarssona do Arizony za obránce Connora Murphyho a centra Laurenta Dauphina.
Patrick Kane dal najevo, že mu výměna Panarina vadila. Oba si rozuměli perfektně jak na ledě tak mimo něj. Nyní se jeho pocity konečně mění. „Když se podívám na naší minulou sezónu, myslím, že to byla dobrá sezóna. Zkolabovali jsme až na jejím konci. Byl to zdrcující závěr, nicméně když k tomu dojde, musíte počítat se změnami. Managament musel udělat změny, které nám pomohou zase vyhrávat. A udělal je.“
Embed from Getty Images
Chicago také vyměnilo brankáře Scotta Darlinga do Caroliny, Marcuse Krügera do Las Vegas a v rozšiřovacím draftu ztratilo Trevora van Riemsdyka. Zkušený Marián Hossa bude chybět celou sezónu kvůli kožním problémům, což v jeho věku může reálně znamenat konec kariéry. Obránce Brian Campbell kariéru po této sezóně ukončil, protože mu nebyla nabídnuta nová smlouva.
To je hodně změn na tým, který v minulé sezóně skončil se 109 body první v Západní konferenci. Kane se snaží všechno pochopit, protože hlavní je úspěch v play off. Budoucnost klubu vidí nyní v mnohem zářivějších barvách.
„Samozřejmě, některé tváře tu byly delší dobu. Některé lidi jsem viděl opravdu nerad odcházet,“ říká americký útočník. „Na druhé straně máme určité chlapy zpátky, jako Sharpa nebo Saada. Další přijdou jako noví. Na papíře to vypadá skvěle, ale musíme skočit na led a potvrdit to.“
Foto: Sarah A./Flickr.com

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -