- Reklama -

Pavelce uschopnili, do brány půjde možná už o víkendu

- Reklama -

Čtyři zápasy absolvují hokejisté Winnipegu na nastávajícím tripu, který je oklikou přes Edmonton zavede do jihovýchodní části Spojených států amerických. Alespoň v jednom, spíše však ve dvou z nich by se měl mezi tyčemi objevit Ondřej Pavelec. Český reprezentant se vrací do akce po skoro tříměsíční zdravotní přestávce vynucené zraněním kolena.
„Cítím se skvěle a jsem připraven,“ hlásí osmadvacetiletý gólman. „Dalo hodně práce, než jsem se dostal zpátky do formy. V minulosti jsem si žádným podobným zraněním neprošel.“
Vedení klubu uvažovalo o tom, že Pavelce pošle na rozehrání na farmu, on to ale nepovažoval za nutné. „Chci čelit nejlepším hráčům světa v NHL,“ říká sebevědomě, „chci být na ledě s nimi.“
Do záložního týmu Tryskáčů v Manitobě tak míří Connor Hellebuyck. Americký nováček byl původně povolán z AHL, jen aby kryl záda Michaelu Hutchinsonovi, ale nakonec dostal při Pavelcově absenci příležitost v 26 utkáních – tedy o šestnácti více než jeho kolega. Nevedl si špatně, vychytal 13 vítězství, z toho dvakrát s nulou. Kdyby se hledělo čistě na výkony, stěhoval by se zřejmě Hutchinson. Jenže ten by musel být nejprve zapsán na waiver list a mohla by po něm sáhnout konkurence, takže volba byla jasná.

„Ohromilo nás, čeho byl schopný,“ chválí účastníka loňského mistrovství světa trenér Paul Maurice.
„Dá se říci, že jsme přežili díky kvalitním brankářským výkonům – nejprve Michaela a poté Connora – ale je dobře, že máme zpátky zkušeného borce jako je Pavelec. Kabinu jeho návrat potěšil.“
Kladenský rodák stihl před svým zraněním odehrát patnáct utkání, v pěti slavil výhru. Pokud by ale Jets chtěli pomýšlet na posun tabulkou (momentálně jsou v Centrální divizi poslední s osmibodovým odstupem od příček zaručujících play off), musela by se výrazně vylepšit i statistiky českého brankáře (průměr 2.82, úspěšnost zákroků 90.6 procenta).
Inspirací by se mohla stát minulá sezóna, v jejímž závěru Pavelec z dvanácti utkání dovedl mužstvo k devíti vítězstvím a mimo jiné třikrát v řadě udržel čisté konto.
V Edmontonu se Winnipeg představí v sobotu. V úterý ho čeká návštěva Raleigh v Carolině, ve čtvrtek zápas v Tampě, v sobotu souboj na floridském ledě. Mezi jednotlivými vystoupeními je pauza, takže není důvod, proč by si Pavelec nemohl pořádně zachytat. Zvláště, když mu už „suchá“ příprava nemá co dát.
„Dostali jsme se v tréninku do fáze, kdy jsme dělali pořád dokola ty samé věci. Ondřej je plně připraven,“ hlásí kouč Tryskáčů Paul Maurice.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -