- Reklama -

Pavelec bude krýt záda Lundqvistovi, z Hanzala se stala Hvězda

- Reklama -

Brankář Ondřej Pavelec a útočník Martin Hanzal našli nové zaměstnavatele. Pavelec se upsal New York Rangers na jeden rok za 1,3 milionů dolarů. Hanzal se dohodl na tříleté spolupráci s Dallas Stars v hodnotě 14,25 milionů. Ročně si přijde na 4,75 milionů.
Po výměně Anttiho Raanty spolu s Derekem Stepanem do Arizony potřebovali Jezdci přivést gólmana, jenž by ulehčil práci Henriku Lundqvistovi.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V uplynulé sezoně se chvílemi zdálo, že Pavelcovy dny v NHL jsou sečteny. Před jejím začátkem jej Winnipeg Jets odeslali na farmu do Manitoby. Kladenský rodák před tím prošel waiver listinou, odkud si ho mohl stáhnout kterýkoli z 29 klubů. Kvůli vysokému platu (3,9 milionů) ale Pavelce nikdo nechtěl.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Devětadvacetiletý strážce tří tyčí nezahořkl a nadále se rozhodl pokračovat v zámoří, přestože mohl odejít do Evropy. V lednu 2017 Tryskáči povolali Pavelce z AHL. V osmi mačích za Winnipeg si připsal čtyři výhry a stejný počet proher s úspěšností zákroků 88,8 procenta a s průměrem 3,55 inkasovaných branek na zápas.
Více toho v dresu Jets nedokázal, protože v utkání s Minnesotou si poranil koleno, kvůli němuž musel o měsíc později podstoupit artroskopickou operaci. Pavelec v NHL dosud působil v jediné organizace, jelikož Atlanta, která si ho vybrala na draftu před dvanácti lety, se v roce 2011 přestěhovala do Winnipegu.


Na rozdíl od Pavelce byl Hanzal jedním z nejžádanějších hráčů na trhu. Ročník 2016-2017 představoval pro rodáka z Písku desátou sezonu v kanadsko-americké soutěži. Během ní vůbec poprvé vyměnil dres, když si ho koncem února vyžádal z Arizony management Minnesoty Wild. Divočákům měl pomoci k triumfu ve Stanley Cupu, jenže jejich cesta skončila už v prvním kole play-off na St. Louis Blues. O Hanzalovy služby v „zemi deseti tisíc jezer“ už nebyl zájem.
Třicetiletý centr v Dallasu nahradí Codyho Eakina, jehož si v rámci rozšiřovacího draftu vybrali Vegas Golden Knights. Kromě Hanzala přivedli Stars brankáře Mikea McKennu, beka Brenta Regnera a útočníky Tylera Pitlicka a Briana Flynna a navíc prodloužili kontrakt s Patrikem Nemethem, naopak se rozloučili s forvardem Patrickem Sharpem a brankářem Anttim Niemim.
Hanzal odehrál za Minnesotu pouze dvacet zápasů v základní části a pět ve vyřazovacích bojích

„Dallas je podceňované mužstvo. Je to skvělý tým a organizace. Vždycky jsem proti nim rád nastupoval, protože usilovně dřeli. Mají šikovné hráče a věřím, že jde o vítězné mužstvo. Proto jsem si vybral Dallas,“ vysvětlil Hanzal, který už si stihl promluvit s koučem Kenem Hitchcockem.
Ten bude od českého útočníka vyžadovat zodpovědnou práci při oslabení a chození do předbrankového prostoru při přesilových hrách.
„Martin je velmi zevrubným hokejistou, jenž hraje na vysoké úrovni. Je to jeden z nejlepších centrů v lize v prostoru pro vhazování a jeho komplexní dovednosti nás vylepší v řadě ohledů,“ uvedl generální manažer Hvězd Jim Nill.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -