- Reklama -

Pavelski se prý rozhoduje mezi dvěma týmy, nový parťák pro Ritticha?

- Reklama -

Fanda NHLSe začátkem července budou moci volní hráči podepisovat nové kontrakty. Mezi těmi neomezenými, kteří si mohou svobodně vybírat ze všech nabídek, se ocitnou také dva velmi zajímaví hráči – dosavadní kapitán San Jose Joe Pavelski a bývalý brankář Rangers, Oilers nebo Flyers Cam Talbot.
Američan Pavelski strávil celou svoji dosavadní kariéru v NHL v dresu Sharks. Se žralokem na prsou nastoupil do 963 zápasů základní části a dalších 134 v play-off. Nyní však v 34 letech velmi pravděpodobně změní působiště. Alespoň to tvrdí Kevin Kurtz z The Athletic. Podle všeho se kapitán Sharks rozhoduje mezi dvěma destinacemi – Dallasem a Tampou.
Většími favority na jeho získání jsou Stars, jelikož v jejich řadách skončil Jason Spezza. Kurtz spekuluje, že by ušetřené peníze za Kanaďanův kontrakt (pobíral 7,5 milionů ročně), mohly skončit na stole před Pavelskim. Šikovný centr v uplynulé sezoně vstřelil 38 branek, i přes zranění se neztratil ani v play-off. Zamíří za poslední velkou výplatou do Texasu?
Kam dál s Talbotem? 
Pověst Cama Talbota v posledním ročníku značně utrpěla. Prvního července mu vyprší tříletý kontrakt, jenž dostal od Oilers, na 4,1 milionů dolarů. Sezonu 2018-2019 načal v dresu Oilers, ti jej však v průběhu roku poslali řešit brankářskou krizi do Philadelphie. Talbot se tak zapsal do rekordních tabulek, když se stal jedním z osmi brankářů, kteří se v brankovišti Letců letos objevili. Ale asi stejně jako na tento svůj „vstup“ do historie nebude s láskou vzpomínat ani na celý ročník.
V 31 zápasech za Oilers zaznamenal průměr 3,36 gólů na zápas a 89,3% úspěšnost zákroků. U Flyers se objevil v brance ve čtyřech případech a čísla měl ještě otřesnější – 3,7 branek na utkání a 88,1 % chycených střel. Jeho kroky by mohly mířit zpět do Kanady.
Calgary se mohlo opřít o spolehlivou brankářskou dvojici David RittichMike Smith. První jmenovaný již obdržel kvalifikační nabídku a očekává se, že v příštích letech zaujme pozici číslo jedna. Veterán Smith se nejspíše bude stěhovat v rámci volného trhu, byť se lidé ve vedení Flames nechali dříve slyšet, že by jej rádi udrželi.
Pokud se někdejší brankář Tampy nebo Arizony rozhodne v 37 letech dát Calgary sbohem, na pozici zkušené dvojky za Rittichem by se mohla zařadit právě někdejší jednička největšího rivala týmu z Alberty. Podle Pierra LeBruna z TSN toto řešení dává pro Flames smysl, neboť mohou získat kvalitního gólmana levně díky nepodařené uplynulé sezoně. Bude mít Čech Rittich nového parťáka?


 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -