- Reklama -

Pekka Rinne se po výhře omlouval fanouškům Nashvillu

- Reklama -

Letošní ročník není v podání Predators zrovna přesvědčivý. Přestože mají odehráno méně utkání než jejich konkurenti, dívají se aktuálně na postupovou osmičku v Západní konferenci s šestibodovým odstupem.
Nepřesvědčivé výkony už odnesl vyhazovem kouč Peter Laviolette, kterého na střídačce nahradil John Hynes.



Pod nelichotivou bilancí Preds jsou podepsaní také jejich gólmani. Zejména zkušený Pekka Rinne zdaleka nechytá tak, jak byli fanoušci zvyklí. Sezónu rozjel velmi solidně, ale pak se to nějak zvrtlo. Od chvíle, kdy proti Chicagu vychytal čisté konto a prohlásil, že to byla nejsnadnější nula v jeho kariéře, šly jeho výkony dolů.
Fanshop týmu
Průměrně letos inkasuje téměř tři branky na zápas (2,95) a úspěšnost zásahů má těsně pod devadesátiprocentní hranicí (89,9 %). To nejsou nijak úchvatná čísla. Začaly sílit hlasy, že už přišla doba, kdy by měl dostávat stále častěji přednost jeho mladší krajan Juuse Saros.
Před nedávnem se Rinne sice zapsal do historie vstřeleným gólem přes celé hřiště, celkově vzato se však musí zlepšit, pokud chtějí Preds pomýšlet na postup do play-off. Včera se snad začalo blýskat na lepší časy.
Nashville po velmi dobrém a zodpovědném výkonu přehrál Buffalo (2:1). Finský gólman pochytal 30 z 31 střel (96 %) a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Zase připomínal toho starého, klidného a sebevědomého gólmana.
„Je to pro nás ohromně důležitá výhra,“ prohlásil. „Cítil jsem se dobře a kluci odvedli v defenzivě dobrou práci. V téhle fázi sezóny je úplně jedno, jak k výhře dojdete, ale z našeho dnešního výkonu můžeme mít dobrý pocit,“ dodal.


A v pozápasovém rozhovoru na ploše se omluvil fanouškům za to, jakými výkony se tým v domácí hale doposud prezentoval. „Máme v naší hale asi padesátiprocentní úspěšnost a to je opravdu mizerné. Jsme z toho špatní, to mi věřte. Omlouvám se vám za to a slibuji, že se zlepšíme. Díky za podporu, jste nejlepší,“ prohlásil směrem k aplaudujícím fanouškům.
Na přestávku před All-Star víkendem tak mohou jít Predátoři přece jen o něco veseleji.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -