- Reklama -

Pendler a štístko Karlsson byl ve čtvrtek na správném místě

- Reklama -

Většinu sezóny strávil Melker Karlsson na levém křídle třetí řady San Jose, odehrál tam ostatně i první zápas finále. Ve druhém utkání s Pittsburghem nastoupil dokonce až ve čtvrtém útoku. Když se poté zranil Žralokům Tomáš Hertl, švédský forvard se najednou ocitl v elitní formaci vedle Joeů Thorntona a Pavelskiho. V duelu číslo pět přišla další změna – rodák z Lycksele přeskakoval mantinel spolu s Loganem Couturem a Patrickem Marleauem.
„Můžete ho šoupat sestavou tam a sem, umí zahrát s každým,“ chválí Karlssonovu přizpůsobivost kapitán Pavelski. „Našel pár volných puků před bránou a dokázal skórovat. Když se dočkáte branek navíc od někoho takového, je to ohromné.“
V předchozím průběhu play off dokázal 25letý forvard každého ze soupeřů (Los Angeles, Nashville, St. Louis) pokořit jednou. V závěrečné fázi bojů o Stanley Cup už se prosadil dvakrát. V minulém utkání to ještě k výhře nepomohlo, ale včerejší Karlssonův gól ponese v zápise vítězné označení. Švéd přitom v 15. minutě trefil kotouč úplně jinak, než si představoval.
„Dostal jsem puk na hokejku a netrefil ho ideálně, naštěstí to tam spadlo,“ popisuje střelu z prostoru mezi kruhy, která proklouzla Mattu Murraymu mezi lapačkou a tělem.

Přihrávka přišla od Logana Couturea. Tihle dva byli přítomní na ledě u všech tří branek Žraloků v prvním dějství. Couture jednu dal a u dvou asistoval, Karlsson měl bilanci „pouze“ 1+1.
„Tu nahrávku jsem čekal, i když byla trochu měkčí, než jsem předpokládal. Logan je skvělý hokejista. Tyhle akce umí připravit díky tomu, jak dobře čte hru,“ smeká Karlsson klobouk před uměním nejproduktivnějšího muže letošních vyřazovacích bojů.
Především díky společnému dílu členů druhého útoku Sharks (a samozřejmě také díky Martinu Jonesovi mezi tyčemi) sezóna zatím neskončila. Play off napíše minimálně ještě jednu kapitolu, šesté utkání hostí v neděli San Jose.
„Sebrali jsme jim tenhle zápas a vracíme se domů. V pátém zápase jsme nebyli pod takovým tlakem, ten byl na nich. Je těžké vyhrát střetnutí, kterým se uzavírá série. Nesmíme přestat hrát,“ vyzývá spoluhráče k další revoltě Melker Karlsson.
Foto: Dinur / Flickr.com

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -