- Reklama -

Penguins chystají do druhého utkání s Tampou Bay změny v sestavě

- Reklama -

Tři vyrovnané útočné řady byly dlouho chloubou v Pittsburghu. Jakmile ale odstartovalo třetí kolo play off, trenérova důvěra v jejich složení rychle zmizela. Trenér Penguins v neděli na tréninku v UPMC Lemieux Sports Complexu přeházel tři ze čtyř útoků a zkoušel je v novém složení.
Druhý zápas finále Východní konference mezi Penguins a Tampou Bay Lightning vypukne v pondělí v Consol Energy Centeru od 20:00 zámořského času, kde by Tučňáci rádi odčinili úvodní porážku.
„Kritéria jsou podle toho, který chlap nám nabídne největší šanci na vítězství,“ řekl ke změnám v sestavě trenér Pittsburghu Mike Sullivan. „Je to jednoduché. Jestli jsme zvažovali i jiné věci? Určitě, ale nakonec je to hlavně o tom, která skupina chlapů nám dá největší šanci vyhrát.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Patric Hörnqvist se stěhuje z Crosbyho formace do útoku Jevgenije Malkina. Bryan Rust nahradí Hörnqvista na pravém křídle vedle Crosbyho, nalevo zůstane Conor Sheary. Malkinovo „pravaso“ se přesune do čtvrté řady k Mattu Cullenovi a Oskaru Sundqvistovi.
Beze změny zůstane jediný, zatím nejproduktivnější útok Pens. Třetí řada, která čtyřmi góly rozhodla poslední duel s Washingtonem, zůstane v dosavadním složení Carl Hagelin – Nick Bonino – Phil Kessel.
Na tréninku chyběli Chris Kunitz a Tom Kühnhackl. Podle vyjádření trenéra dostali oba den volna k doléčení drobných šrámů. Změny v sestavě mají podle slov kouče pomoct týmu překonat krizi z prvního utkání, kdy se střelci Pittsburghu prosadili proti Tampě Bay jen jednou ze 35 střel.
Nedaří se ani lídrovi mužstva. Sidney Crosby rozjel play off z individuálního pohledu dobře, když dal gól ve třech z prvních čtyř utkání proti NY Rangers, od té doby ale v osmi utkáních neskóroval a začíná tak oživovat pověsti o tom, že není hráčem pro důležité zápasy.
Zatímco v základní části si stále drží vysoký bodový průměr, v play off zahrál naposledy dobře v letech 2008-10. V posledních letech stagnuje. Od roku 2014 nasbíral ve 30 zápasech vyřazovací části jen 24 bodů (6+18).
„Skutečně to nejde vysvětlit,“ krčil rameny kapitán Pens. „Máte příležitosti a velké šance, kdy to nevypadá, že se puk odrazí zrovna takhle… Opravdu pro to není žádné pořádné vysvětlení…“
K přesunům možná dojde i v obranných dvojících, kde by měl Ben Lovejoy nahradit Olliho Määttu vedle Trevora Daleyho, obránce Justin Schultz bruslil v páru s Ianem Colem. Brankoviště by mělo zůstat beze změny, chytat by měl opět Matt Murray.
„Během své kariéry nasbíral mnoho zkušeností a velmi dobře reaguje na nevydařené zápasy,“ vysvětlil kouč Sullivan, proč má Murray i nadále jeho důvěru.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -