- Reklama -

Penguins vytrejdovali Gudbransona

- Reklama -

Pittsburgh vyměnil obránce Erika Gudbransona do Anaheimu. Na oplátku získává útočníka Andrease Martinsena a volbu v sedmém kole draftu 2021.


Pro Gudbransona se jedná již o třetí trejd od jara 2016, kdy putoval z Floridy do Vancouveru. Během poslední uzávěrky přestupů se pak 27letý Kanaďan stěhoval k Tučňákům.
Nyní bude mít příležitost etablovat se v defenzívě Ducks, která utrpěla v posledních letech citelné ztráty.
Rodák z Ottawy má na svém kontě v NHL 474 zápasů, v nichž nasbíral 64 bodů. V tomto ročníku ještě nebodoval.
Dohoda dává Pens větší flexibilitu pod platovým stropem. Zatímco Gudbransonův cap hit činí pro příští rok čtyři milióny, nová akvizice zatíží rozpočet pouze částkou 750 tisíc.
29letý Martinsen, který začal tuto sezónu v AHL, naskočil v prestižní lize celkem do 152 duelů se ziskem 23 bodů. Postupně oblékal dresy Colorada, Montrealu a Chicaga. Za poslední zmíněný celek loni odehrál 24 utkání, v nichž vstřelil gól a přidal tři asistence.



- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -