- Reklama -

Penguins znovu hrají známou píseň: Pryč s Kesselem!

- Reklama -

Sága o výměně Phila Kessela se zdá být nekonečnou.
Rob Rossi z portálu The Athletic píše, že se Pittsburgh pokusí zkušeného útočníka vytrejdovat ještě před otevřením trhu 1. července. Tato informace přitom přichází ani ne měsíc poté, co generální manažer Pens Jim Rutherford uvedl, že Kesselovo stěhování je nepravděpodobné (čtěte ZDE).

31letému Američanovi zbývají z jeho kontraktu s cap hitem 6,8 mil. dolarů ještě tři roky. Smlouva obsahuje i klauzuli o nevyměnitelnosti, na základě níž si může Kessel určit osm týmu, kam by trejd akceptoval.
Podle Rossiho má seznam Kessel už hotový. Obsahuje údajně pět mužstev, do kterých by ho Penguins nikdy nevyměnili, a další tři, která si nemohou dovolit jeho plat. Rodák z Wisconsinu klauzuli využil už při zablokování květnové dohody s Minnesotou.
Kessel měl v minulosti spory s trenérem Mikem Sullivanem, když nebyl spokojený s tím, že musel hrát ve třetí formaci. Tam byl zařazen během cesty za Stanley Cupem v roce 2016. Tento spor pravděpodobně odstartoval snahu Pittsburghu se Kessela zbavit.
Rossi dále uvádí, že svérázný forvard taktéž negativně ovlivňuje defenzivní hru Jevgenije Malkina a má nevhodné chování mimo led. Problémem má být i jeho příliš kladný vztah k hazardu, k němuž údajně svádí i mladší spoluhráče.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -