- Reklama -

Peprná premiéra. Souboj Penguins a Capitals bude stát za to

- Reklama -

Fanshop týmuCarla Hagelina si letos týmy předávají jak horký brambor. Ročník začal v dresu Pittsburghu, v listopadu putoval do Los Angeles. Ani tam se ale dlouho neohřál a před uzávěrkou přestupů se hlásil v týmu stávajícího vládce Washingtonu. Dnes v noci se poprvé představí proti svému chlebodárci ze začátku sezony.
Švédské křídlo, které vyniká výtečným bruslením, slavilo v dresu Penguins dva Stanley Cupy. „Pomohl jsem jim ke dvěma pohárům. Bude to zvláštní, přeci jen hraji nyní v dresu jejich největšího rivala. Je to podobné, jako kdybych přijel v dresu Flyers,“ řekl den před zápasem reportérům.
Penguins ocení přínos rychlého útočníka videem v první třetině. V dresu Tučňáků odehrál 195 zápasů a získal v nich 83 bodů. Na podzim se s týmem rozloučil. Ve městě oceli jej nahradil Tanner Pearson. Ale vzhledem k tomu, že třicetiletý Švéd bude v červnu nechráněným volným hráčem v červnu, nemělo jeho angažmá v Kalifornii dlouhého trvání. „Nehráli jsme tou dobou dobře a vedení chtělo změnu,“ popsal Hagelin důvod, proč záhy znovu měnil dres trejdem za volby v draftu.
Zranění zhatilo plány
Původně se měl v jiném trikotu v Pittsburghu představit a zhlédnout vzpomínkové video už v půli prosince, když přijeli Kings. Jenže koncem listopadu utrpěl zranění kolene, které jej na dvacet utkání vyřadilo ze zápasového rytmu.
Vidět někdejšího spoluhráče, se kterým zažil dvě oslavy ligového vítězství, v jiném dresu bude zvláštní i pro superhvězdu Sidneyho Crosbyho. „Za ty roky u nás plnil mnoho důležitých rolí. Byl specialistou na oslabení a skvělý týpek v kabině,“ vyjádřil se ke svému někdejšímu parťákovi Sid.
V Pittsburghu mu nejvíce sedlo play-off 2016, kdy tvořil výtečnou trojici s Philem Kesselem a Nickem Boninem. V play-off byl nejproduktivnějším mužem svého týmu v sérii proti Washingtonu, když v šesti utkáních zaznamenal sedm bodů. Proti Capitals nastoupil v dresu Rangers a Penguins celkem šestkrát a pětkrát odcházel jako vítěz. Pouze loni skončila pouť Tučňáků právě na hokejkách týmu z hlavního města.
Zatím od trejdu nastoupil do osmi utkání, ve kterých získal tři body. Capitals si především cení jeho přínosu při bránění v početní nevýhodě. „V oslabení nám obrovsky pomohl. Jeho bruslení je excelentní, jsme rádi, že je na naší straně,“ řekl o něm nový spoluhráč Tom Wilson.
„Od návratu po zranění se cítím dobře. Díky tomu, že jsme proti sobě mnohokrát hráli, tak jsme s novými spoluhráči k sobě cítili vzájemný respekt, což ulehčilo přestup,“ uvedl Švéd.
V utkání, které přijde na řadu přesně o půlnoci našeho času ale bude muset svoje vzpomínky na úspěšné roky v Pittsburghu hodit za hlavu.



- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -