- Reklama -

Perreault čtyřmi góly ozdobil Mauriceovo jubileum, mezi hvězdami také Frolík

- Reklama -

Pětistá výhra trenéra Paula Maurice byla na spadnutí, ani kouč Winnipegu však asi nečekal, jak krásný bude mít průběh. Jets přehráli na domácím kluzišti Floridu 8:2, Roberta Luonga donutili střídat a bouřící MTS Centre byl svědkem ojedinělého individuálního výkonu. První hvězda večera Mathieu Perreault se blýskl čtyřmi góly!
Sedmadvacetiletý Kanaďan dal dva góly během jedenácti a půl minuty, čímž zajistil domácím rychlé vedení. Čtyřgólové druhé dějství udělalo z utkání exhibici. Mathieu Perreault měl čtyři zásahy na kontě už po čtyřiceti minutách, v závěru jeho spoluhráči soupeře ještě dorazili na konečných 8:2.
„Čtyři góly jsou něco výjimečného, dnes se to ke mně odráželo,“ řekl hrdina utkání. „Byla to jedna z těch bláznivých nocí, skutečná zábava. Přesilovky jsme hráli skvěle. Moji spoluhráči byli ohromní.“
Perreault čtyřmi góly vyrovnal klubový rekord Ilji Kovalčuka z 11. listopadu 2005, ještě z dob, kdy Jets působili v Atlantě jako Thrashers. Rodák z Drummondville v Quebecu přitom není žádný vyhlášený střelec. Letos měl po polovině sezóny 11 přesných tref, loni v 69 utkáních 18 gólů.
„Jsem za něj šťastný, protože dělá ty správné věci,“ těšilo kouče, který oslavil proti Floridě svou 500. výhru v NHL. „Maká opravdu tvrdě. Prošel si obdobím, kdy se mu střelecky nedařilo, a on začal na trénincích ještě víc makat. Jako trenér to mohu dobře prodat, protože je vidět, že když tvrdě pracujete, vše se v dobré obrátí.“
Osm branek Winnipegu na domácím hřišti je vyrovnaný klubový rekord. Dvakrát se trefil do černého Dustin Byfuglien, jednou skórovali Jay Harrison a Evander Kane. Za dvě finální nahrávky byl mezi hvězdy večera spolu s Perreaultem a Byfuglienem nominován také Michael Frolík.
Méně radosti bylo na straně hostů, kteří ve Winnipegu zakončili šestizápasový trip po hřištích soupeřů. Roberto Luongo, jenž se na Floridě znovu rozchytal do excelentní formy, tentokrát po čtyřech inkasovaných gólech střídal a přepustil své místo Alu Montoyovi. Také ten pustil ve zbytku utkání za svá záda čtyři puky.
„Nebyli jsme připraveni, beru na sebe veškerou zodpovědnost,“ řekl kapitán Panthers Willie Mitchell. „Příště musím chlapy lépe připravit. Byl to dlouhý trip, čtrnáct dnů, a v naší hře se objevily určité špatné návyky. Musíme si o tom promluvit, a to co nejdřív.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -