- Reklama -

Pět nejdražších útoků v NHL? Najdete v nich i jednoho Čecha

- Reklama -

NHL se může opět pochlubit několika elitními lajnami. Bostonské trio Marchand – Bergeron – Pastrňák bylo loni zmiňováno jako to vůbec nejlepší z celé soutěže. Na startu aktuálního ročníku zase září útok Avs s Landeskogem, MacKinnonem a Rantanenem. Určit tu vůbec nejlepší trojici je obtížné, o to více snazší je ale najít tu nejdražší.
Pětici útoků, jež nejvíce zatěžují platové stropy, sestavil Rory Boylen ze stanice Sportsnet.




1. Jeff Skinner – Jack Eichel – Jason Pominville: 21, 325 mil. dolarů, Buffalo

Jedná se o nový útok, jehož složení umožnil příchod Jeffa Skinnera (čtěte ZDE). Eichelův desetimiliónový plat tvoří takřka polovinu hodnoty celé lajny, jeho křídla si ale stále přijdou na přibližně 5,5 mil. ročně.

2. Ryan Nugent-Hopkins – Connor McDavid – Drake Caggiula: 20 mil. dolarů, Edmonton

McDavidův plat činí 12,5 miliónů, takže rodák z kanadského Richmond Hillu bude zřejmě vždy členem jednoho z nejdražších útoků NHL. Stálým křídlem jednadvacetileté megastar je šestimiliónový Ryan Nugent-Hopkins. Na pravé straně mu ale v současnosti nahrává Drake Caggiula, jenž vydělává pouhých 1,5 mil. dolarů.

- Reklama -

3. Brad Marchand – Patrice Bergeron – David Pastrňák: 19,66 mil. dolarů, Boston

Českými fanoušky pravděpodobně nejbedlivěji sledovaný útok je tvořen hráči s podobnými platy. A podobné jsou i jejich statistiky – každý z nich má nyní vyšší průměr než bod na zápas.

4. Zach Parise – Mikko Koivu – Mikael Granlund: 18,788 mil. dolarů, Minnesota

Obavy se nenaplnily a 7,538 mil. dolarů stárnoucímu Zachu Parisemu se pro Wild stále jeví jako dobrá investice. Průměrným bodovým ziskem na zápas je pak čtyřiatřicetiletý Parise jedním z největších překvapení probíhajícího ročníku.

5. J.T. Miller – Steven Stamkos – Nikita Kučerov: 18,516 mil. dolarů, Tampa Bay

Lukrativnosti této formace ubírá Kučerovova stará smlouva, pod níž ještě dohraje tuto sezónu.  Od té příští si totiž plat 4,76 miliónů zdvojnásobí (podrobnosti ZDE). Zajímavostí je dozajista fakt, že z hlediska výkonů hraje v Tampě aktuálně prim druhý útok s Pointem, Gourdem a Johnsonem.
Poznámka na závěr: Kdyby dal dohromady Dallas své velké trio Benn – Seguin – Radulov, vedl by žebříček on. Formace však byla vinou zdravotních problémů (Radulov) a nepřesvědčivých výkonů rozdělena.
Fanda NHL

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -