- Reklama -

Pět veteránu, kteří podepsali jako volní hráči, ale v novém působišti strádají

- Reklama -

Zde je seznam pěti veteránů, kteří v létě podepsali své smlouvy jako volní hráči a nyní zámotávají hlavy generálním manažerům jejich týmů.

PATRICK SHARP – CHICAGO BLACKHAWKS

Embed from Getty Images
Akcie Patricka Sharpa, který obvykle střílel okolo třiceti branek za sezónu, trvale klesají. Blackhawks přesto věřili, že dokáže jejich tým posunout kupředu, když s ním podepsali jednoletou smlouvu.
Během úvodních 25 zápasů sezóny nedokázal pětatřicetiletý veterán najít vyrovnanost ve svých výkonech a musel se smiřovat s putováním sestavou směrem nahoru i dolů.
Přestože někteří věřili, že by se Sharp mohl vrátit na výsluní a získat alespoň 65 bodů, jeho výkony tomu vůbec nenasvědčují. Tři góly se čtyřmi asistencemi jsou při platu 800 000 USD celkem drahým zbožím.
 

SAM GAGNER – VANCOUVER CANUCKS

Embed from Getty Images
Když Sam Gagner dokázal proměnit minulou sezónu, kdy získal 18 gólů a 32 asistencí, ve tříletou smlouvu s ročním platem 3,15 miliónů USD za sezónu, vyvolalo to pochyby o zdravém rozumu GM Jimma Benninga.
Vedle Brocka Boesera a Bo Horvata, kteří táhnou Vancouver skvělými výkony, je Gagner tak trochu ztracený se ziskem tří gólů a sedmi asistencí. Prozatím se mu nepovedlo najít si vhodné místo v kádru Canucks, přestože při této ceně by s tím velké problémy mít neměl.
 

RADIM VRBATA – FLORIDA PANTHERS

Embed from Getty Images
Český veterán je na nejlepší cestě, aby vtřelil nejméně branek od sezóny 2012/13, kdy nasázel pouhých dvanáct gólů. Nutno ale podotknout, že tehdy je nastřádal během pouhých 34 zápasů, do kterých v té sezóně nastoupil.
Na Floridě nyní prožívá těžké časy, když na ledě tráví v průměru něco okolo čtrnácti minut ve fomaci s nezkušenými mladíky Henrikem Haapalou a Jaredem McCannem.
Dokud Panthers nenajdou vhodnější hráče pro šestatřicetiletého veterána, je vysoce pravděpodobné, že do konce sezóny Vrbata svůj zisk 11 bodů (3+8) nějak výrazně nerozšíří.
 

- Reklama -

CHRIS KUNITZ – TAMPA BAY LIGHTNING

Embed from Getty Images
Čtyřnásobný vítěz Stanley Cupu se přesunul z jednoho špičkového týmu do druhého, když opustil Pittsburgh Penguins a podepsal jednoletý kontrakt s Tampou Bay.
Navzdory všem vavřínům, Kunitz nedokázal přenést svoji úspěšnou minulost i do nového klubu. Prozatím v této sezóně zaznamenal pouhé tři góly a čtyři asistence.

TREVOR DALEY – DETROIT RED WINGS

Embed from Getty Images
Nejlépe placený hráč z našeho seznamu si vydělá 9,5 miliónů USD během tří let. Do Detroitu přišel, aby s sebou přinesl faktor zkušeného veterána a pomohl obraně Red Wings, která byla v minulé sezóně pátou nejhorší v počtu inkasovaných branek.
I se čtyřiatřicetiletým obráncem v sestavě dostávají Red Wings góly jako na běžícím páse.
S jedním bodem za asistenci a -9 v tabulce pobytu na ledě, si zástupci Detroitu jistě přejí, aby tuto smlouvu nikdy nepodepsali.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -