- Reklama -

Pět zajímavostí o Winter Classic 2020

- Reklama -

Novoroční bitva pod otevřeným nebem se blíží!
Dallas a Nashville se střetnou na fotbalovém stadiónu před jednou z největších hokejových návštěv všech dob. Než usednete ve 20:00 našeho času před televizní obrazovku, přečtěte si následující řádky.


1) Duel bude hostit texaský stadión Cotton Bowl, který patří k neikoničtějším sportovním stánkům v USA. Otevřen byl v roce 1930 a nyní slouží především univerzitnímu fotbalu. V minulosti hostil také zápasy NFL či kopané.


2) Na utkání míří také 20 tisíc fanoušků Predators, kteří ale budou ve značné menšině. Prodáno bylo více než 84 tisíc vstupenek, díky čemuž se stane střetnutí Stars a Preds druhým nejnavštěvovanějším zápasem NHL v historii.
První příčku drží Winter Classic 2014 v Ann Arbor (104 173 diváků).
Mimochodem, ti fandové Nashvillu, jež nezvolili leteckou přepravu, se museli vydat na přibližně desetihodinovou cestu autem.


3) Dlouhodobě nejvyšší průměrné teploty v Dallasu se pohybují 1. ledna lehce nad 13 stupni Celsia, přičemž ve středu se očekává 11 – 12 stupňů. Průměrná teplota na kláních Winter Classic doposud činila 1,83 stupně. Kabáty tak letos nebudou potřeba.

- Reklama -


4) Stars a Predators se potkají ve svém 86. vzájemném utkání. Dallas, jenž se z vítězství těšil 46krát, zatím vede na body 98:82.
V play-off se střetli celky jen jednou – texaský tým vyhrál sérii v poměru 4:2.
V případě obou franšíz se jedná o první venkovní duel.
5) Událost na Cotton Bowl je 12. vydáním Winter Classic. Akce odstartovala před 13 lety, kdy Sidney Crosby a Pittsburgh vyhráli první edici.
Od té doby se nehrálo vinou výluky pouze v roce 2013.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -