- Reklama -

Pettersson si vysloužil megakontrakt

- Reklama -

Pittsburgh a obránce Marcus Pettersson se v úterý dohodli na podpisu nové pětileté smlouvy s celkovou hodnotnou 20,1 mil. dolarů.
23letému Švédovi, který se mohl stát v létě chráněným volným hráčem, končí roční kontrakt na 874 tisíc.
Fanda NHL


„Jsem za tuhle příležitost nesmírně šťastný,“ cituje hráčova slova Mike Defabo z deníku Post-Gazette. „Hned jak jsem sem přišel, věděl jsem, že je to místo, kde chci zůstat. S jejich historií, vítěznou mentalitou a zůstávajícím jádrem cítím, že mě nemohlo potkat nic lepšího.“
V tomto ročníku Pettersson naskočil do 50 duelů, ve kterých vstřelil branku a přidal 14 asistencí.
„Snažíme se mu pomoci s ofenzivními schopnostmi, protože věříme, že na to má,“ okomentoval před pár týdny svého svěřence kouč Mike Sullivan. „Je to stále relativně mladý bek. Pořád se učí a roste s tím, jak mu poskytujeme příležitosti.“
Do Pensylvánie se Pettersson dostal loni, přičemž debut v NHL zažil v Anaheimu, který jej v roce 2014 draftoval z 38. místa. Doposud v lize odehrál 156 utkání, v nichž nasbíral 44 bodů (4+40).

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -