- Reklama -

Pikantní informace. Iginlův návrat do Calgary zhatil Jágr

- Reklama -

Fanshop týmu
Útočník Jarome Iginla v pondělí oficiálně oznámil ukončení své hráčské kariéry, největší pozornost si však daný večer vysloužil bývalý prezident Flames pro hokejové operace Brian Burke s jedním překvapivým odhalením.
Funkcionář v rozhovoru s Faizalem Khamisem ze stanice Sportsnet prozradil, že Calgary před minulou sezónou s Iginlou usilovně pracovalo na obnově spolupráce. Vedení mužstva ale nakonec před klubovou legendou upřednostnilo českého forvarda Jaromíra Jágra.


Kšiltovky a čepice NHL, které musíš mít? Klikni ZDE


Flames podepsali smlouvu s kladenským rodákem v říjnu, ale permanentní zdravotní problémy daly vzniknout pravděpodobně největšímu Jágrovu fiasku v NHL. Slavná osmašedesátka naskočila pouze do 22 duelů, v nichž nasbírala jeden gól a šest asistencí. Poté se Jágr vrátil do Česka, kde se rozhodl hájit barvy svého mateřského celku.
NEPŘEHLÉDNĚTE: Chyběl mu jen Stanley Cup, jinak byla Iginlova kariéra labutí písní
Iginla naproti tomu angažmá již nenašel a naposledy se tak objevil na ledě v předminulém ročníku, v němž oblékal dres Colorada a Los Angeles.
Jednačtyřicetiletý Kanaďan se návratu „domů“ sice nedočkal, v kronikách Plamenů má přesto nezastupitelné místo. Iginla odehrál za albertský mančaft 1 219 utkání s bilancí 525 gólů a 1 095 bodů. Ve všech těchto statistikách mu patří v historických tabulkách Flames první místo.

VELKÁ LETNÍ SOUTĚŽ PRO NAŠE ČTENÁŘE: OTÁZKA ZDE

Tisková konference Flames k ukončení Iginlovy kariéry:

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -