- Reklama -

Pittsburgh je připraven vyměnit gólmana. A nejen jeho

- Reklama -

Pittsburgh se snaží před začátkem sezóny vyměnit brankáře. Pro Joshe Yoheho z portálu The Athletic to uvedl generální manažer Jim Rutherford.
Penguins mají aktuálně tři brankáře kalibru NHL a to Tristana Jarryho, Caseye DeSmithe a jedničku Matta Murrayho. Pokud by chtěli některého z nich poslat na farmu do AHL, musí ho nejdříve zapsat na waiver listinu nechráněných hráčů.
Fanda NHL
„V létě jsme jednoduše nemohli nic dělat. V posledních třech nebo čtyřech dnech se však věci změnily. Trh se, co se týče brankářů, už zahřívá,“ uvedl Rutherford.
„Jednání probíhají. Pokud bude chtít někdo udělat výměnu, potom je vysoká pravděpodobnost, že k ní přistoupíme. Jinak si buď udržíme všechny tři, nebo budeme doufat, že jeden z nich projde waiver listinou,“ pokračoval lodivod Penguins.
DeSmith se v minulém ročníku osvědčil jako Murrayho náhradník, když zaznamenal bilanci 15-11-5, úspěšnost 91,6 procenta a průměr 2,75 branky na utkání. Jarry se nemůže v NHL pochlubit podobnými statistikami, v AHL ale loni kryl 91,5 procenta střel.
V Jarryho prospěch mluví i jeho věk – je mu zatím jen 24. DeSmith je oproti němu o pět let starší a tím pádem také méně perspektivnější.
Pittsburgh se nyní nachází přibližně 300 tisíc nad platovým stropem a vytrejdováním DeSmithe, který zatěžuje rozpočet částkou 1,25 miliónů, by si mohl pomoci.
Yohe ve svém článku uvádí, že Tučňáci jsou ze stejného důvodu ochotni jednat také o svých forvardech Bryanu Rustovi (cap hit 3,5 mil.) a Nicku Bjugstadovi (4,1 mil.) a obránci Jacku Johnsonovi (3,25 mil.).

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -