- Reklama -

Pittsburgh si vynutil sedmý zápas

- Reklama -

Finále Východní konference se bude hrát na sedm utkání. Rozhodl o tom výsledek šestého utkání mezi Tampou Bay a Pittsburghem, v němž hosté během úvodních čtyřiceti minut získali dostatečný náskok k tomu, aby si po výhře 5:2 vynutili návrat série na svoji půdu. Gólem a nahrávkou jim ukázal směr Sidney Crosby.
Své příspěvky odevzdal vždy v závěrečných okamžicích třetin. V čase 18:49 při dvojnásobné početní výhodě střílenou přihrávkou z pravého kruhu našel na opačné straně volného Phila Kessela. Když zbývalo 26 sekund do vypršení prostředního dějství, prokličkoval obranou Blesků a zakončil mezi nohy Andreje Vasilevského.
„Věděli jsme, za jakých okolností jdeme do zápasu. Nutí vás to myslet na to, že zoufale potřebujete vyhrát. My si dneska všichni hodně věřili, každý zahrál skvěle,“ děkuje spoluhráčům kapitán Tučňáků. „Každý se zapojil po svém. V tak důležitém utkání nemusíte předvést nic výjimečného, stačí odvést dobře svoji práci. Nám se to povedlo.“
Mezi Kesselovu a Crosbyho branku se ještě vměstnal obránce Kris Letang, jenž ve 28. minutě schoval svoji střelu z vrcholu pravého kruhu za stínící hráče.
Matt Murray, kterého poslal trenér Mike Sullivan znovu mezi tyče po předchozím intermezzu Marc-Andre Fleuryho, kapituloval až ve 46. minutě, když se bekhendové nahození Briana Boylea nadvakrát odrazilo od bránícího Kessela. O sedm minut později už se Boyle zapsal mezi střelce zcela vlastní zásluhou, z pravého kruhu našel puku volný prostor v protějším horní rohu klece Penguins.
Utkání dostalo dramatičtější náboj, než ovšem dvě minuty před sirénou zakončil hostující Bryan Rust brejk, do kterého ho vyslal Chris Kunitz. V závěru poslal ještě kotouč do opuštěné brány Nick Bonino.
„Dneska jsme měli šanci sérii ukončit, ale našlapovali jsme kolem ní po špičkách,“ litoval za všechny muže v modrých dresech Boyle. „Byli jsme příliš opatrní a málo agresivní.“
Kapitán Lightning Ryan Callahan věří, že čtvrteční zápas v Consol Energy Center bude vypadat jinak. „Vím, že můžeme vyhrát venku, věřím téhle partě. V letošním play off už jsme na soupeřových kluzištích dosáhli úspěchů, i v jejich hale. Bude to dobré.“
Povzbuzeni úspěchem se ale budou do známého prostředí vracet hokejisté Penguins.
„Před dnešním utkáním jsem jim řekl, aby se chopili příležitosti. Nastupovali jsme za okolností, které nám nabízely možnost napsat vlastní příběh,“ říká kouč Mike Sullivan. „Věděli, že když nechají na ledě všechno, můžou vrátit sérii do Pittsburghu.“



Tampa Bay – Pittsburgh 2:5 (0:1, 0:2, 2:2) – stav série 3:3

Branky a asistence: 46. Boyle, 53. Boyle (Koekkoek, Drouin) – 19. Kessel (Crosby, Malkin), 28. Letang (Sheary, Bonino), 40. Crosby (Hörnqvist), 58. Rust (Kunitz, Määttä), 60. Bonino (Lovejoy).
Střely na branku: Tampa Bay 4-7-19=30, Pittsburgh 14-12-8=34, . Přesilovky: 0/1 – 1/3.
Brankáři: Vasilevskij 29/33 – Murray 28/30.
Hvězdy utkání: Crosby (PIT), Boyle (TBL), Letang (PIT).
Česká účast: Ondřej Palát (18:16, -2, 3 střely, 0+0), Andrej Šustr (17:18, 0, 1 střela, 0+0).

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -