- Reklama -

Play-off NHL 2019: Fanoušky čekají nadupané série

- Reklama -

Připravte si popcorn, čas play-off je tady!
Zatímco série Bostonu s Torontem byla známa již několik týdnů, mnoho dvojic určil až poslední hrací den základní části. Níže vám předkláme přehled všech osmi bitev prvního kola.



Východní konference

Tampa Bay Lightning (A1) – Columbus Blue Jackets (WC2)

Vítěz Prezidentovy trofeje narazí na Kekäläinenovy hochy. Má se jednat o jasnou záležitost. V sezóně vyhrála Tampa všechna tři vzájemná utkání, když Columbus přestřílela 17-3.

- Reklama -

Boston Bruins (A2) – Toronto Maple Leafs (A3)

Toronto a Boston se utkají v prvním kole ve druhém roce za sebou. Loni Bruins sérii opanovali v sedmi zápasech. Medvědi měli navrch i během tohoto ročníku, když zaznamenali proti Javorovým listům bilanci 3-1.

Washington Capitals (M1) – Carolina Hurricanes (WC1)

Carolina se ve vyřazovací části neobjevuje často, v play-off ale umí zazářit. Ve své poslední účasti v roce 2009 dokázali Hurricanes dosáhnout konferenčního finále a v letech 2002 a 2006 byli dokonce mezi dvěma nejlepšími celky ligy. Proti Capitals to však budou mít těžké – v tomto ročníku s nimi ztratili všechna čtyři utkání.

New York Islanders (M2) – Pittsburgh Penguins (M3)

Ostrované budou začínat sérii play-off na domácím ledě poprvé od roku 1988 a rovnou hostí hvězdné Penguins. Defenzivní král Barry Trotz dokázal Tučňáky vyřadit jako lodivod Caps v loňském druhém kole. Bude úspěšný i letos?



Západní konference

Nashville Predators (C1) – Dallas Stars (WC1)

Zajímavá dvojice. Souboj Preds a Stars je jedinou letošní sérií, v níž se utkají celky, které se letos v počtu vstřelených gólů řadily mezi horší polovinu ligy. Oba mančafty spoléhají na pevnou obranu a kvalitní gólmany.

Winnipeg Jets (C2) – St. Louis Blues (C3)

Zatímco Blues byli ještě 2. ledna nejhorším mužstvem soutěže, Jets zářili po celý ročník. Bilance 3-1 svědčí pro Kanaďany, týmy se ale naposledy utkaly 7. prosince.

Calgary Flames (P1) – Colorado Avalanche (WC2)

Flames řeší před play-off stěžejní otázku. Bude brankářskou jedničkou Mike Smith nebo David Rittich? To samé nelze napsat o Avs, jejichž Philipp Grubauer by měl být s úpěšnosti 95,6 procenta jasným strážcem svatyně.

San Jose Sharks (P2) – Vegas Golden Knights (P3)

Rytíři přemohli Žraloky v loňském měření sil 4-2 ve druhém kole, ale díky pádu Senators mají nyní oba celky signifikantní posily. Mark Stone i Erik Karlsson jsou hráči, kteří rozhodují mače. Máme se tak na co těšit!

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -