- Reklama -

Plekanec chce domů. Splní se mu přání?

- Reklama -

Fanda NHL
Tomáše Plekance to stále táhne do jeho dlouholetého působiště. Český veterán v rozhovoru pro rozhlasovou stanici TSN Montreal přiznal, že by rád ještě jednu sezónu odehrál za své milované Canadiens.
„Diskutovali jsme o této možnosti, když jsem byl v únoru vyměněný,“ svěřil se pětatřicetiletý útočník.
Plekanec strávil takřka celou svou zámořskou kariéru v Montrealu, z něhož byl uprostřed letošního ročníku vytrejdován do Toronta (čtěte ZDE). V nejslavnějším kanadském klubu měl šanci zahrát si play-off, které Habs uniklo, srdce ale táhne českého dříče zpět.
„…rád bych se vrátil. To bude moje priorita. Generální manažer mi řekl, že s tím souhlasí. V tom se shodneme,“ pokračoval „Pleky“, jenž se stane 1. července neomezeně volným hráčem.
„Montreal je můj domov…Moje děti tu chodí do francouzské školy, mluví francouzsky víceméně jako svým rodným jazykem, takže se tu cítím jako doma,“ dodal zkušený centr.
Kladenský odchovanec stihl odehrát za Toronto 17 zápasů (0+2) v základní části a sedm duelů v play-off proti Bostonu (2+2). Před výměnou nastoupil za Canadiens v 60 střetnutích, během nichž zaznamenal 24 bodů (6+18).
Plekanec byl Montrealem draftován v roce 2001 z celkového 71. místa. Za quebecký celek nastupoval necelých 14 sezón až do února 2018. K pokoření mety 1000 odehraných utkání základní části v dresu Habs mu chybí pouhé dva zápasy.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -