- Reklama -

Plekanec usnadňuje Sekáčovi začátek v Montrealu

- Reklama -

Na mistrovství světa zanechal výborný dojem (10 utkání, 2+0), takže o něj vypuknul v zámoří velký zájem. Víc než tucet týmů z NHL a KHL si přálo vyzkoušet Jiřího Sekáče. Uspěli nakonec v Montrealu, kde teď bude českého mladíka zaučovat Tomáš Plekanec.
Sekáč se zkoušel prosadit za Atlantikem už dřív, nepovedlo se mu ale prorazit v juniorské OHL ani USHL. Tak se vrátil do Evropy a nastoupil v Kontinentální hokejové lize. Letos dali kladenskému rodákovi šanci Canadiens. Ve dvaadvaceti letech může dokázat, že je pro NHL pořád zajímavý.
„Byl to skvělý pocit, vždycky jsem chtěl být součástí Montrealu Canadiens,“ vyznal se z lásky k tradičnímu klubu Sekáč.


Role mentora se ujal podle očekávání Tomáš Plekanec. Další Čech v týmu, navíc z kladenské líhně. Osobně se dosud moc nepoznali, zahráli si spolu jen jedno léto, teď mají možnost to napravit. Plekanec je v Montrealu deset let a dobře to tu zná.
„Provedl mě po městě a pomohl mi také v šatně,“ chválí svého krajana Sekáč.
V přípravném kempu postavil trenér Michel Therrien oba Čechy k sobě a přidal k nim Svena Andrighetta. „Chceme, aby se tu cítil pohodlně tak rychle, jak jen to bude možné. Postavit ho vedle Plekance je podle nás ta nejlepší cesta,“ vysvětlil kouč.
V Montrealu doufají, že vytáhlý Čech zaplní volné místo po Brianu Giontovi, který v létě neprodloužil u Habs spolupráci. Podle názoru Tomáše Plekance na to jeho český spoluhráč má. Předvádí skvělou hru a také podle řady odborníků je na NHL připraven.
„Je to na managamentu a trenérech, ale jako hráč samozřejmě vidíte, že je na NHL připravený. Dobře chápe, co má na ledě dělat,“ zhodnotil Sekáče Plekanec.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -