- Reklama -

Plekanec, Voráček, Nestrašil,…Rýsuje se sestava pro Rusko?

- Reklama -

Necelé tři měsíce před začátkem šampionátu v Rusku vyrazil asistent trenéra hokejové reprezentace Jaroslav Špaček do zámoří, aby zjistil, v jaké formě se nacházejí čeští hokejisté.
Někdejšího vynikající beka nadchnul zejména výkon Petra Mrázka, jehož viděl odchytat zápas Detroitu proti Floridě. „Myslím, že držel Detroit dvě třetiny nad vodou a hlavně díky němu potom zvítězili,“ řekl Špaček v rozhovoru pro Český rozhlas.


Mistrovství světa 2016 se uskuteční ve dnech 6. – 22. května ve městech Moskva a Petrohrad. Češi se v moskevské skupině šampionátu postupně střetnou s Ruskem, Lotyšskem, Švédskem, Norskem, Kazachstánem, Dánskem a Švýcarskem.


Mrázek, který vévodí brankářským statistikám NHL, je žhavým adeptem na Vezinovu trofej. S jeho účastí na mistrovství světa to ale nadějně nevypadá; Red Wings patří mezi nejlepší celky Východní konference a jejich cesta play-off může být hodně dlouhá.

Petr Mrázek

- Reklama -

Při své inspekční cestě po USA a Kanadě se Špaček sešel i s Jaromírem Jágrem, na diplomatická jednání ale nedošlo. „Já jsem ho nechtěl nějak zatěžovat. Jarda je speciální kategorie a to musí vyřešit někdo jiný,“ vysvětlil.
A čí výkony ho ještě potěšily?
„Byl jsem strašně překvapený z Andreje Nestrašila, protože jsem ho nikdy předtím neviděl pořádně hrát. Samozřejmě jsem viděl nějaké jeho ‚highlighty‘ a góly, ale teď jsem ho viděl v celém zápase. Dal dva góly a odehrál vynikající zápas. Dobře hráli i Šustr s Palátem,“ naznačil Špaček, koho bude lanařit do národního týmu.
„O Plekym (Tomášovi Plekancovi – pozn. NHLnews) mluvit nebudu, protože to je kapitola sama o sobě,“ uvedl na adresu klíčového útočníka Canadiens.

Tomáš Plekanec

„Viděl jsem i zápas Montrealu ve Philadelphii, kde měl Jakub Voráček tři nahrávky, takže také výborný výkon. Celkově jsem byl se všemi spokojen,“ dodal Špaček.
Carolina (Nestrašil), Montreal (Plekanec) i Philadelphia (Voráček) jsou momentálně mimo pozice zajišťující postup do bojů o Stanley Cup. Pokud tomu tak zůstane i po konci základní části NHL, neměla by zmíněné hráče minout pozvánka do reprezentace.
Celou reportáž redaktora ČRo Františka Kuny si můžete poslechnout zde:

Anketa NHLnews:


Titulní foto: s.yume / flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -