- Reklama -

Plekanec září a Montreal konečně opět vyhrává

- Reklama -

V sobotu se Tomáš Plekanec předvedl čtyřmi body (1+3) a dotáhl Montreal k vítězství 5:1 nad Edmontonem. V neděli vyhráli Habs těsně 2:1 po nájezdech nad Carolinou, v úterý slavili znovu. A opět u toho byl český útočník. Plekanec dvěma góly a jednou nahrávkou dotlačil svůj tým k výhře 4:2 nad Tampou Bay, která byla už třetí v řadě.
Pro fanoušky Canadiens to je balzám na jejich rozdrásanou duši, protože kanadský slavný klub poslední týdny sbíral hlavně prohry. Tři úspěchy za sebou nezaznamenal Montreal od konce listopadu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Sám Plekanec není žádný velký střelec, obvykle sbírá spíš asistence a nejinak je tomu v této sezóně. Dva góly v utkání dal zatím pouze jednou, hned ve třetím duelu sezóny 11. října proti Torontu. V úterý s Tampou Bay se prosadil nejprve ve 27. minutě z dorážky, kdy dával na 2:1, a pak ve 47. minutě, kdy po nádherné individuální akci zvyšoval už na 4:1.
Vidět byl také Brendan Gallagher s gólem a asistencí a Ben Scrivens, který si v bráně domácích připsal solidních 37 zákroků. Za hosty korigovali skóre finský útočník Valtteri Filppula a švédský zadák Victor Hedman.
„Trvalo to trochu déle, než by mělo,“ řekl ke třetí výhře v řadě Plekanec. „Nejsem fanoušek toho, abych říkal, že nám nevyšel odraz tuhle nebo tamhle, nicméně hrajete vážně jiný hokej, když se vám povede už první třetina, když dáte gól a všechno se rozhýbe. Jakmile ho nedáte, uvíznete v jámě a právě to se nám stávalo.“
Dvaatřicetiletý Plekanec má na kontě ve třech vyhraných duelech 7 bodů (3+4), celkově v posledních čtyřech utkáních bodoval osmkrát. „Hrál extrémně dobře,“ řekl na adresu kladenského odchovance Ben Scrivens.
„Vypadá to, jako by skóroval každou noc nebo aspoň vytvořil nějakou šanci, dělá hráče kolem sebe lepšími. Právě to od něj potřebujeme. Je skvělé vidět ho vystoupit, jak se stává lídrem. Není nejhlasitějším chlapem v šatně, ale kluci mu rozhodně naslouchají.“
Jednou asistencí si obránce Habs P.K. Subban natáhl svou bodovací sérii už na sedm utkání, což je jeho dosavadní osobní maximum. Canadiens dali během své krátké vítězné šňůry dvakrát aspoň čtyři góly. Před touto sérií dali tři nebo méně branek ve 27 z 29 zápasů!
Tampa Bay prohrála druhé utkání v řadě, což se jí nestalo od konce prosince. „Bohužel nám dnes brána byla malá. Oni stříleli taky kolem, ale odráželo se to od bruslí, zatímco my jsme trefovali tyčky. Dali jsme jen tři góly během dvou nocí a všechny dal jeden útok. Když se klíčovým hráčům nedaří, je to těžké,“ postěžoval si trenér Blesků Jon Cooper.

Foto: Icon Sportwire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -