- Reklama -

Po 14 sezonách ohlásil Phaneuf konec kariéry

- Reklama -

Bývalý kapitán Toronta hromotluk Dion Phaneuf ohlásil v rozhovoru pro Toronto Sun ohlásil konec své profesionální kariéry. Poslední zápas v NHL odehrál v sezoně 2018-2019 v dresu Los Angeles Kings.

Do NHL Phaneufa draftovali Calgary Flames v roce 2003 jako 9. v celkovém pořadí. Dlouhou dobu byl považován za elitního ligového obránce a jeho trejd do Toronta v ledu roku 2010 byl silně medializován, protože do něj bylo zapojena včetně Phaneufa dalších šest hráčů.

 Ve slavném týmu Maple Leafs se zabydlel a šest sezon byl kapitánem Toronta. Play-off ale s nimi hrál pouze jednou.

„Měl jsem opravdu mimořádné štěstí, že jsem mohl hrát v NHL tak dlouho,“ nechal se slyšet bývalý obránce. V nejprestižnější hokejové lize světa strávil 14 let, jeho nejlepší sezonou z individuálního hlediska byla sezona 2007-2008, když v dresu Plamenů nasbíral 60 bodů v 82 zápasech. V dalších letech jeho kariéry však jeho produktivita klesala.

- Reklama -

V 1 048 utkáních nastřílel 137 branek a celkově 494 bodů. Nastupoval za Calgary Flames, Toronto Maple Leafs, Ottawa Senators a naposledy Los Angeles Kings. V 55 zápasech vyřazovací části si připsal 21 bodů. S Kanadou získal zlato na MS dospělých i v kategorii do 20 let.

Titulní foto: Icon Sportswire

 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -