- Reklama -

Po kolapsu na ledě přišel Cunningham o nohu, nyní se vrhne na dráhu hokejového funkcionáře

- Reklama -

Kanadský hokejista Craig Cunningham oficiálně ukončil aktivní kariéru. Od šestadvacetiletého útočníka je to logický krok, loni v listopadu při zápase AHL zkolaboval kvůli náhlým srdečním potížím. V průběhu náročné rekonvalescence došlo ke komplikacím a lékaři mu museli na konci prosince amputovat část levé nohy.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


U hokeje však Cunningham zůstane i nadále, nyní se ale vrhne na dráhu funkcionáře. V organizaci amerického celku Arizona Coyotes bude působit jako profesionální skaut. Na starost bude mít i hráčský vývoj. S vedením klubu se rodák z Trailu dohodl na prozatím dvouleté spolupráci.
„Jsem velmi nadšený, že otevírám novou kapitolu svého života s Coyotes,“ prohlásil Cunningham na včerejší tiskové konferenci. Do Arizony přišel 2. března 2015, Kojoti ho tehdy získali z listiny nechráněných volných hráčů Bostonu. Právě Medvědi si Cunningham vybrali před sedmi lety ve čtvrtém kole draftu z 97. pozice.


„Jsem nesmírně vděčný generálnímu manažerovi Johnu Chaykovi, kouči Daveu Tippettovi i organizacím Coyotes a Tucson Roadrunners (AHL), a také všem skvělým fanouškům v Arizoně za neuvěřitelnou podporu, které se mi od nich v poslední sezóně dostalo. Mám radost, že mohu i nadále pomáhat Coyotes a na novou práci se moc těším. Už se nemůžu dočkat, až začnu další fázi mé kariéry,“ řekl Cunningham.
Aktivní kariéra kapitána farmy Kojotů v Tusconu se de facto uzavřela 19. listopadu 2016. Cunningham zkolaboval během předzápasové hymny a v kritickém stavu musel být odvezen do místní nemocnice. Mladý útočník utrpěl fibrilaci komor (jedná se o smrtelně nebezpečnou poruchu srdečního rytmu) a přežil jen díky bezprostřední resuscitaci provedené přítomnými zdravotníky.
V základní části National Hockey League odehrál za Boston a Arizonu 63 utkání, ve kterých zaznamenal osm bodů za tři branky a pět přihrávek.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -