- Reklama -

Po mizerném play off rozjel Rick Nash možná životní sezónu

- Reklama -

Už minulou středu vstřelil Rick Nash při výhře Rangers nad Philadelphií 2:0 třináctý gól v sezóně a dosáhl tak poloviny svého brankového zápisu z minulého ročníku. Od té doby přidal v neděli další trefu a je na nejlepší cestě pokořit v letošním ročníku padesátku vstřelených branek. Reálně by tak mohl atakovat i své dosavadní střelecké maximum, které činí 41 gólů ze sezóny 2003-04.
„Bylo by ohromné to dokázat, ale zábavné je hlavně vyhrávat, i když třeba nedáváte tolik gólů,“ řekl v sobotu po tréninku v obvyklém duchu Rick Nash. „V mém věku už mě zajímají výhry víc než jakékoli individuální statistiky.“
Popravdě řečeno, forma třicetiletého útočníka je jednou z mála stálých radostí fanoušků Rangers, jejichž tým předvádí letos výkony trochu jako na houpačce. Mužstvo Blueshirts rozhodně nevítězí tolik, kolik by mohlo. Jednou padne překvapivě se slabším soupeřem, podruhé uspěje proti favoritovi. Jako tento týden v neděli, kdy přejeli Rangers nejlepší celek NHL Montreal vysoko 5:0.
Je trochu paradox, že Nashovi se v průběhu sezóny tak daří, protože na jaře v play off střelecky naprosto strádal. Určitě by nyní rád vyměnil pár gólů z října a listopadu za branky vstřelené v květnu, kdy se trefil v 25 zápasech jen třikrát. Sám neví, proč je v jeho jarní a podzimní produktivitě takový rozdíl.
„Nevím,“ pokrčil rameny. „Minulý rok jsem byl v play off docela zdravý. Herně jsem se cítil špičkově.“
Výsledky ale nebyly. Letos je to jiný příběh. Zda udrží vysokou střeleckou potenci po zbytek ročníku, je v tuto chvíli těžké odhadovat. Čtyřicet branek nenastřílel od svého působení v Columbusu. Ve druhé sezóně (2003-04) jich dal 41, v ročníku 2008-09 nastřádal rovné čtyři desítky přesných tref.
„Těžko říct,“ odpověděl znovu vyhýbavě Nash na otázku šance nastřílet kulatých 50 branek. „Vždycky jsem viděl svou hru stejně, ať skóruji nebo ne.“
Spoluhráč Henrik Lundqvist rozhodně doporučuje Nashovi, aby už na loňský rok nemyslel. „Není to dobré. Děláte to během přípravy, protože to připomínají média, ale tohle je nová sezóna a musíte se soustředit na ni. Cokoli bylo, to bylo. Někdy se nevyhnete tomu na to pomyslet, ale nemělo by vás to ovlivnit. Musíte myslet jen na příští utkání.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -