- Reklama -

Po pátém zápase si více věříme, jedeme si do Nashvillu pro výhru, říká Malkin

- Reklama -

Poslední krok bývá nejtěžší. Nikdo by vám o něm nedokázal povědět tolik jako hokejisté Pittsburghu. Tučňáci si v posledních čtyřech sériích play off, počítaje od minulého finále se San Jose, pokaždé vypracovali alespoň jeden mečbol, ale nikdy ho na první pokus nedokázali využít. Jevgenij Malkin je přesvědčený, že tentokrát si ho Pens v neděli nenechají utéct.
„Po triumfu v pátém duelu si myslím, že si více věříme. Cítíme to. Jedeme si do Nashvillu pro výhru,“ tvrdí ruský forvard.
Zároveň si moc dobře uvědomuje, že cesta k němu je stále složitá.
„Jste blízko, ale zároveň pořád daleko,“ dodává nejproduktivnější hráč letošních vyřazovacích bojů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Nemyslet na zopakování rok starého úspěchu je pochopitelně nemožné. Sami hráči pensylvánského celku tuto myšlenku připouští.
„Máte ji v hlavě. Je nemožné se jí nezabývat. Všichni jsme si vědomi toho, kde se nacházíme. Nechceme si tuhle šanci nechat proklouznout mezi prsty,“ upřímně podotýká útočník Matt Cullen.
Mužstvo z „města oceli“ bude čekat v Nashvillu velice těžký úkol. Na jedné straně bude čelit peklu, které vytvoří fantastičtí fanoušci Preds, na druhé straně stojí fakt, že v předchozích dvou střetnutích zde Penguins jednoznačně neuspěli po prohrách 1:5 a 1:4.
„Leží před námi obrovská, obrovská výzva. V jejich hale jsme dosud nic úžasného nepředvedli,“ je si vědom šestatřicetiletý obránce Ron Hainsey, jenž posílil zadní řady Pittsburghu letos v únoru, kdy byl vytrejdován z Caroliny.


Crosby: „Všichni si navzájem důvěřujeme. V průběhu celého ročníku jsme pokaždé nalezli cestu. Musíme vyjet na led a předvést naši nejlepší hru.“
Podle dalšího beka Justina Schultze vězí síla týmu v koncentraci.
„Myslím si, že se dokážeme soustředit na maličkosti a dovést práci do konce. Ať už se stane cokoli, neustále jdeme dál,“ popisuje nejproduktivnější zadák Pittsburghu v základní části, jenž si připsal 51 bodů (12+39).
Tučňáky povede do boje kapitán Sidney Crosby, který měrou vrchovatou, konkrétně třemi asistencemi, režíroval úspěch v pátém klání (viz ZDE).
„Podle mě Sid jasně chápe, jaká příležitost se klubu naskýtá. Nepovažuje nic za automatické. Je neskutečně hladový,“ říká trenér Pens Mike Sullivan.
„Je neuvěřitelný. Miluju, když to vezme na sebe ve chvíli, kdy to mužstvo nejvíce potřebuje. Byla radost být součástí toho, když vstoupil do pátého zápasu, ujal se hlavní role a řekl: ‚Následujte mě,‘“ prohlásil na Crosbyho adresu Cullen.

- Reklama -


Sullivan: „Je to o soustředěnosti, úsilí, pozornosti vůči detailům a průběhu. Musíme jít a vysloužit si to. Nikdo vám nedá nic zadarmo.“
Kouč Sullivan zastává názor, že se jeho družina neustále posouvá vpřed.
„Věřím, že se tahle parte zlepšuje s každým soubojem, do kterého nastoupí.“
„Myslím si, že si moc dobře uvědomujeme, v jaké pozici jsme. Věříme, že s každým odehraným zápasem nasazujeme tempo a obrátky. Víme, že další utkání bude tím nejtěžším, takže musíme přenastavit naše myšlení a být připravení,“ uzavírá devětačtyřicetiletý lodivod Pittsburghu.


Sullivan: „Zkušenost je nejlepší učitelkou. Učíte se jak z úspěchů, tak pádů – to z nás utváří lidi a sportovce.“

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -