- Reklama -

Po zákroku Beleskeyho ma Stepan zlomená žebra a bude na neurčito mimo hru

- Reklama -

Derek Stepan je po zranění v pátečním utkání hokejistů New Yorku Rangers na ledě bostonské TD Garden mimo hru na neurčitou dobu. Včera to médiím oznámil hlavní trenér populárního klubu z Manhattanu Alain Vigneault.
„Přesnou dobu rekonvalescence zatím nedokážeme odhadnout. Jeho návrat bude záviset na tom, jak rychle se zotaví,“ uvedl čtyřiapadesátiletý Vigneault.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Derek Stepan se zranil v duelu s Bostonem, v němž Jezdci prohráli 3:4. Americký centr jistě nebude rád vzpomínat na 29. minutu, kdy jej poslal na mantinel domácí křídelník Matt Beleskey. Stepan spadl tak nešťastně, že si zlomil několik žeber.
Rodák z Hullu zkusil pokračovat ve hře, do třetí třetiny už ale nenastoupil. „Přišli jsme o skutečně výborného hráče, který hraje v našem týmu klíčovou roli,“ litoval zranění spoluhráče kanadský forvard Derick Brassard.
Pro Rangers je Stepanova absence citelnou ztrátou. Ve 23 zápasech nasbíral dvanáct bodů za šest branek a šest asistencí. „Chce být zpátky nejdříve, jak to bude možné. Do té doby ho ale musíme nahradit někým jiným,“ konstatoval Vigneault.
Rozhodčí zákrok na Stepana nepotrestali. Matt Beleskey vyfasoval pouze pětiminutový trest za bitku, která vzápětí následovala. Spoluhráče ihned přispěchal pomstít zadák Dylan McIlrath.
„Myslím, že nečekal, že ho trefím. Jakoby se nezapřel, neudělal krok navíc. Možná trochu pozdě, ale viděl mě, přijel jsem zepředu,“ popsal svůj atak Beleskey. „Myslím, že to bylo nešťastné. Je zraněný, ale doufám, že bude v pořádku,“ dodal.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -