- Reklama -

Pohádková scenerie. Colorado dnes vyzve Vegas na břehu Lake Tahoe

- Reklama -

Bude to výjimečný zážitek. Zápasů pod otevřeným nebem NHL v minulosti uspořádala desítky, ať už se jednalo o tradiční novoroční Winter Classic, kanadské bitvy v rámci Heritage Classic nebo zápasy pod hlavičkou Stadium Series. Tohle ale bude něco výjimečného.

Colorado a Vegas v sobotu, Boston a Philadelphia v neděli, se utkají v nádherném prostředí golfového resortu u jezera Lake Tahoe. Za normálních okolností, pokud by do hlediště mohli diváci, by se na takovém místě určitě nehrálo. NHL ale musí v této nelehké době hledat způsoby, jak přilákat fanoušky, a přišla s tímto originálním nápadem. I u televizních obrazovek to bude parádní podívaná.

„Vyrůstal jsem v Kanadě, ale tohle je to nejkrásnější venkovní kluziště, jaké jsem kdy viděl,“ prohlásil Peter DeBoer, kouč Vegas Golden Knights. Ten také potvrdil, že do branky se postaví letos skvěle chytající Marc-Andre Fleury. „Zaslouží si tenhle zápas,“ řekl DeBoer.

„Je to úžasné, všichni jsme se sem moc těšili,“ souhlasil s ním útočník Reilly Smith. „Musíme hrát jednoduše a nezírat pořád na hory,“ dodal s úsměvem.

- Reklama -

„Stojíte na ledě a díváte se přímo na jezero. Bude to neuvěřitelná zkušenost, na jakou budeme všichni vzpomínat,“ pochvaloval si místo konání také Jared Bednar, kouč Colorada.

Toho může těšit, že se mu do sestavy vrací několik důležitých hráčů – Cale Makar, Sam Girard, Tyson Jost, Gabriel Landeskog a Matt Calvert. O nasazení Makara se rozhodne až těsně před utkáním. V brance se podle všech předpokladů představí Phillip Grubauer.

„Je třeba si takovéto příležitosti vážit. Budu se soustředit na každé střídání, dám do toho zápasu všechno, zároveň ale budu mít oči otevřené,“ hodlá si výjimečný zápas užít útočník Avs Pierre-Edouard Bellemare.

Přestože jednotlivé týmy mají odehrán nestejný počet zápasů, podle procentuální úspěšnosti jsou Vegas a Colorado ve své divizi aktuálně nejlepší. Oba týmy patří k největším favoritům na zisk letošního Stanley Cupu a očekává se tedy parádní bitva. Kulisy k tomu přímo vybízejí.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -