- Reklama -

Pointova show. Útočník Tampy zaznamenal třetí vícebodový zápas v řadě

- Reklama -

Ve čtvrtek stihl proti Pittsburghu hattrick za pouhých jednadevadesát vteřin (šestý nejrychlejší v dějinách ligy). V následujícím zápase proti Philadelphii přidal další dvě branky. Naposledy včera zapsal dvě gólové přihrávky v duelu proti Nashvillu. Útočník Tampy Bay BRAYDEN POINT má zkrátka v posledních dnech fazonu jako hrom.



Tři vícebodové zápasy v řadě za sebou jsou mu odměnou za poctivou práci v každém střídání. Od samého začátku letošního ročníku ukazuje, že je jedním z klíčových hráčů Bolts. Od svého vstupu do NHL se přitom neustále zlepšuje. Draftován byl ve třetím kole v roce 2014 z celkového 79. místa a pro Blesky se jednalo o fantastický tah.
Fanshop týmu
V nováčkovském ročníku 2016-17 nasbíral velmi slušných 40 bodů (18+22), přičemž odehrál jen 68 utkání. Do širší špičky se pak vypracoval loni, kdy se zlepšil na 66 bodů a nasázel 32 gólů, spousta z nich navíc byla vítězných. Několik zápasů rozhodl v prodloužení či nájezdech.
Letos pak Point své výkony posunul na ještě vyšší úroveň. Pokud by udržel současné tempo, pokořil by prestižní stobodovou hranici. Na to je ještě pochopitelně brzy, nicméně jeho pozice v prvních dvou útocích ofenzivně laděného týmu Bolts je neotřesitelná. Je tedy předpoklad, že vedle kvalitních spoluhráčů budou pokračovat i jeho dobré výkony.
„Nikdy jsem něco podobného nezažil,“ kroutil hlavou kapitán Blesků Steven Stamkos poté, co jeho spoluhráč nasázel Tučňákům tři branky během minuty a půl. „Při přesilovce pět na tři někdy vidíte příliš mnoho přihrávek na krásu. My jsme dnes měli štěstí, že se nám dařilo dostat puky na branku,“ komentoval své střelecké představení v Pittsburghu Point.
Po vítězství v Pittsburghu (4:3) si Lightning zajeli pro další dva body do sousední Philadelphie. A dvaadvacetiletý centr přispěl k výhře 6:5 po prodloužení dalšími dvěma trefami. Celkem má letos na kontě už šest zásahů v přesilovce (nejvíc v kariéře). Bývalý kapitán kanadské dvacítky na juniorském šampionátu se také může pyšnit vynikající úspěšností střelby.
Ve včerejším zápase proti Predators však ani jeho dvě asistence na výhru nestačily (2:3). Přesto v týmu Tampy aktuálně nenajdete produktivnějšího muže. Point má na kontě jednadvacet odehraných utkání, v nichž zaznamenal celkem 26 bodů za 14 branek a 12 asistencí. V ligovém bodování je před ním jen šestice Rantanen, MacKinnon, McDavid, Marner, Duchene a Malkin. V tabulce střelců má na třetím místě na dohled vedoucí duo Pastrňák (17) – Ovečkin (15).
Brayden Point zkrátka nezadržitelně stoupá mezi největší ligové hvězdy.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -